Els manifestants van ocupar durant tot el dia l'estació de l'AVE a Girona (Reuters)

La Intersindical-CSC convoca una vaga general coincidint amb l'inici del judici

El sindicat independentista assegura que la vaga, que podria ser el 5, 6 o 7 de febrer, és estrictament per motius laborals
Redacció Actualitzat
TEMA:
Procés català

La Intersindical-CSC convoca una jornada de vaga general la primera setmana de febrer (el dia 5, el 6 o el 7), que coincidirà amb el començament del judici de l'1 d'Octubre.

Tot i la coincidència de calendari amb el procediment al Suprem, el sindicat independentista assegura que la vaga és estrictament per motius laborals: en contra de la reforma laboral del 2012, per reclamar un salari mínim de 1.200 euros mensuals i per recuperar les lleis socials del Parlament suspeses pel Tribunal Constitucional.

Ho ha explicat Sergi Perelló, portaveu de la Intersindical-CSC:

"Les actuacions de l'Estat espanyol, inclosa la seva judicatura, poden afectar la vida de les persones d'aquest país, tant sigui per les seves condicions de vida com per la privació de llibertat, però la vaga té motivacions laborals."

El sindicat, que ha registrat aquest divendres el preavís de vaga al Departament de Treball, concretarà aviat quin dels tres dies de principis de febrer es farà la vaga i la resta de detalls de la protesta.

L'ANC, Òmnium i la CUP donen suport a la vaga.

Torra crida a la mobilització permanent

Aquest divendres a la tarda, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha visitat els presos ingressats a Lledoners, quatre dies abans del seu trasllat a les presons de Madrid. A la sortida, ha dit que dona suport a la vaga convocada per la Intersindical-CSC i ha animat a la mobilització permanent.

"Em sembla perfecte que hi hagi organitzacions que creguin que aquest dia s'ha de fer una vaga. Jo també estic insistint, ja ho saben, des de la conferència del setembre que vaig fer al Teatre Nacional, en la necessitat d'una marxa pels drets civils, socials i nacionals d'aquest país, i d'una mobilització permanent. Per tant, més que mai, em sembla que ara, davant d'aquest judici, i atenent al que Jordi Cuixart sempre ens diu, no només és el 'jo acuso', sinó el 'jo em mobilitzo'."

 

 

ARXIVAT A:
Procés català Judici procés
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut