L'enorme mansió Mar-a-Lago, a Florida, on Donald Trump va endur-se documents confidencials (Europa Press / Dominic Gwinn)

La irònica història de Mar-a-Lago, la mansió on Trump amagava documents secrets

Construïda fa 100 anys, la van donar perquè fos casa de vacances dels presidents, però es va descartar i la va comprar un empresari que va acabar sent president
Redacció
TEMA:
Estats Units

Donald Trump va endur-se caixes i caixes de documents classificats del govern dels Estats Units a la seva casa de Palm Beach, a Florida, coneguda amb el nom de Mar-a-Lago.

És una mansió enorme construïda fa gairebé 100 anys per una empresària d'èxit de l'època, Marjorie Merryweather Post, que a la seva mort la va donar al govern federal.

Agents de policia a l'exterior de la residència de Trump a Mar-a-Lago (EFE/Cristobal Herrera-Ulashkevich)

Casa de vacances del Trump empresari

La intenció era que es convertís en residència de vacances dels presidents del país, però es va desestimar i es va posar a la venda.

La ironia és que el 1985 la va comprar Donald Trump, que 30 anys després es va convertir en president i la seva mansió, per tant, en residència de vacances del president.

Mentre Trump afronta el judici pels documents que el pot portar a la presó, la corresponsal de TV3, Lídia Heredia, ha visitat Palm Beach i ens explica la peculiar història d'aquesta mansió:

Piles de caixes amb documents confidencials que Donald Trump es va endur a Mar-a-Lago i no va voler tornar (Reuters)

 

ARXIVAT A:
Estats Units Trump
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut