La Jove de Tarragona carrega el 4 de 9 amb folre i pilar
La Jove de Tarragona carrega el 4 de 9 amb folre i pilar (3cat)

La Jove de Tarragona amplia repertori al Vendrell

Una setmana després del concurs, els de la camisa lila estrenen el 4 de 9 amb folre i pilar a la diada de Santa Teresa

Núria Balaguer IbeasActualitzat

El tenien preparat per si calia treure'l diumenge passat a la TAP, però amb el tercer lloc assegurat i sense possibilitats de passar per davant de Vilafranca i la Vella de Valls, el 4 de 9 amb folre i pilar de la Jove de Tarragona es va quedar sense veure la llum. Però amb la feina feta i la plaça Vella del Vendrell com a escenari, avui han trobat el lloc idoni per recuperar aquest castell. Feia cinc anys que no l'intentaven.

Han començat l'actuació amb el 2 de 9 amb folre i manilles, un gamma extra que aquest any dominen amb tanta autoritat que ja l'han adoptat com a castell de sortida en les grans ocasions. Amb el d'avui, 6 descarregats aquest 2024. 

Recuperar el 4 de 9 amb folre i pilar, a segona ronda, els ha donat, però, molta més feina. De fet, ja mentre pujava el quatre, el castell remenava molt, i la Jove n'ha fet una defensa titànica, d'aquelles que fan història, per tal de salvar l'estructura abans de deixar el pilar net sobre el folre. Un cop carregat el castell, no ha pogut aguantar la motxilla de sortida de l'enxaneta i s'ha acabat trencant.

Han completat l'actuació amb el 3 de 9 amb folre i el pilar de 7.

La Joves de Valls té una cita amb Santa Úrsula d'aquí quinze dies, i per això s'han plantejat l'actuació al Vendrell amb més tranquil·litat. Han obert plaça amb un 3 de 9 amb folre que els serveix d'assaig per tornar a intentar pujar un pis més el dia 27 a la plaça del Blat. Han acompanyat el 3 amb el 4 de 8 amb el pilar i el 2 de 8 amb folre. Finalment, no s'ha vist el pilar de 8 amb folre i manilles, i han acabat l'actuació amb el pilar de 7.

Els amfitrions, els Nens del Vendrell, han sortit a reafirmar els resultats de diumenge passat a la TAP, plantant la mateixa actuació: el 3 de 8, el 7 de 8 i el 4 de 9 amb folre. A Tarragona van recuperar els galons de 9 i avui, a casa, han confirmat la tornada a la categoria, que no ostentaven des del 2017.

ARXIVAT A:
Castellers
Anar al contingut