Una campanya electoral inèdita i anormal
S'han presentat més de 16.000 al·legacions per evitar formar part d'una mesa (TV3)
Barcelona

La Junta Electoral de Barcelona planteja cobrir amb voluntaris les baixes a les meses

A Catalunya, gairebé 16.500 han presentat al·legacions per evitar formar part d'una mesa electoral el 14F, un 20% de les persones cridades

RedaccióActualitzat

Gairebé 16.500 persones a tot Catalunya i unes 8.000 només a Barcelona han presentat al·legacions per no formar part de les meses electorals el 14F, segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Davant aquesta allau de sol·licituds i la dificultat que suposa per poder constituir les meses del 14F, la Junta Electoral de Barcelona valora fer un protocol per reclutar voluntaris i cobrir els buits ràpidament.

La bossa de voluntaris que s'està enllestint s'activaria a primera hora del matí i estaria formada per càrrecs públics, que haurien d'estar en prealerta. També es podria comptar amb els suplents de mesa, que en cas que la seva mesa estigui coberta podrien desplaçar-se allà on hi hagi falta de gent.

És habitual que existeixi una bossa de voluntaris prevista per a casos excepcionals, però no en un volum tan elevat.

La llei estipula que si no es pot constituir una mesa per falta de membres, s'ha de formar amb el primer votant que arribi al col·legi. Però justament això és el que es vol evitar perquè serà el més arriscat en aquestes eleccions, ja que arribarà primer la gent gran.

Santiago García, jutge i membre de la Junta Electoral de Barcelona, creu que el mecanisme ha de ser diferent de l'habitual i buscar solucions alternatives i anticipades:

"Es tracta d'una convocatòria amb unes circumstàncies tan excepcionals que haurem de buscar solucions excepcionals. I aquesta solució que el primer que acudeixi a la mesa es quedi com a vocal no és gaire desitjable. La solució de la bossa de voluntaris, de persones de qui es pugui disposar perquè acudeixin a la mesa, em sembla una solució molt raonable."

Per assegurar la viabilitat de les eleccions, la JEC ha d'anticipar-se al problema, per això s'intenta que el protocol que s'està valorant tingui criteris uniformes, però en tot cas cada Junta Electoral de Zona pot decidir com solucionar el problema.

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021Covid-19Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut