El llaç groc al balcó de l'Ajuntament de Barcelona (ACN)
El llaç groc al balcó de l'Ajuntament de Barcelona (ACN)

La Junta Electoral ordena a Colau retirar el llaç groc de l'ajuntament

La JEC considera que els llaços grocs i altres símbols o pancartes vulneren "de manera flagrant la neutralitat de l'Ajuntament"

Actualitzat

La Junta Electoral de Barcelona ha ordenat a l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, que retiri la pancarta amb un llaç groc que hi ha a la façana de l'ajuntament.

La Junta ordena que l'alcaldessa compleixi el requeriment "al més aviat possible i, en tot cas, abans de 12 hores des de la notificació" de l'acord, que es pot recórrer a la Junta de superior categoria durant les 24 hores posteriors a la notificació.

La Junta Electoral Provincial considera que els llaços grocs i altres símbols i pancartes en el mobiliari públic vulneren "de manera flagrant la neutralitat de l'Ajuntament", perquè són símbols que exterioritzen la ideologia de determinats partits i persones que concorren a les eleccions.

El líder del PP al consistori, Alberto Fernández Díaz, havia denunciat la presència del llaç groc a la façana de l'ajuntament.

Fonts municipals han confirmat a Europa Press que l'Ajuntament ha rebut l'ordre i que aquest mateix dijous a la tarda l'estan estudiant.

En cas que l'Ajuntament decideixi recórrer l'ordre a la instància superior, aquesta tindrà 5 dies per resoldre-ho. La resolució no podrà ser recorreguda ni administrativament ni judicialment, segons l'ordre de la Junta Electoral.

 

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha de decidir si recorre l'ordre

 

Els criteris de la JEC

La Junta considera, en el text de l'ordre, que els llaços grocs en el mobiliari públic i altres símbols i pancartes vulneren "de manera flagrant la neutralitat de l'Ajuntament", perquè exterioritzen la ideologia de determinats partits i persones que concorren a les eleccions.

La Junta Electoral de Zona recorda que la Junta Central va unificar criteris interpretatius davant les queixes per símbols que poden considerar-se partidistes en edificis o espais públics. Considera que "durant els períodes electorals, els poders públics estan obligats a mantenir estrictament la neutralitat política". També remarca que "els poders públics han d'abstenir-se de col·locar símbols que puguin considerar-se partidistes en edificis públics, altres llocs de titularitat pública i locals electorals", i els que ja hi siguin, han de "retirar-se abans de la convocatòria electoral".


Segons aquests criteris la Junta Electoral també ha ordenat al president del govern, Quim Torra, que retiri les estelades i llaços grocs d'edificis públics. La Generalitat ha demanat a la Junta Electoral que "reconsideri" l'ordre.

 

Precisament, dijous a la matinada un grup encaputxat ha despenjat amb un ganxo la pancarta amb el llaç groc que hi havia al balcó de l'ajuntament. Els guàrdies municipals de la porta han evitat que se l'enduguessin i aquest dijous al matí ja tornava a estar col·locada al mateix lloc. 

 

Un grup, autoanomenat Los de Artós, despenjant la pancarta del llaç groc a l'ajuntament de Barcelona

 

ARXIVAT A:
Eleccions 28AAda ColauProcés catalàJudici procés
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut