Una imatge de la façana de l'edifici, un cop retirada la lona aquest dimarts (Europa Press/Diego Radamés)

Vox retira la pancarta contra la bandera LGTBI i l'estelada per ordre de la Junta Electoral

Malgrat que hagi obligat a treure la lona gegant d'un edifici del centre de Madrid, la Junta Electoral no posa cap sanció al partit d'extrema dreta

RedaccióActualitzat

Vox ja ha retirat la lona gegant que havia penjat a la façana d'un edifici del carrer d'Alcalá, de Madrid, i que s'ha popularitzat com la "lona de l'odi". Ho han fet obligats per la Junta Electoral de Zona, que considera que incompleix la llei perquè fa propaganda electoral abans que comenci la campanya. El cartell no ha comportat cap sanció i la Junta no s'ha pronunciat sobre si el contingut és il·legal o no.

Vox tenia 24 hores per retirar la lona penjada al centre de la capital espanyola amb el títol "Decideix el que importa". S'hi veia una mà que llençava a la paperera la bandera comunista, la del moviment LGTBIQ+, una estelada, el símbol del moviment feminista i l'Agenda 2030.

Arran d'una denúncia del PSOE, la Junta de Zona de Madrid havia ordenat dilluns a la nit a la formació d'extrema dreta que retirés la pancarta en un termini d'un dia, que s'acabava aquest dimarts al vespre.

La Junta Electoral considera que la lona té "la intenció de persuadir l'elector per donar suport a aquesta formació política" i fa referència a un acord del mes d'abril passat en què assenyala que "el fet que no es demani expressament el vot de l'elector no és motiu per no considerar com a propaganda electoral qualsevol activitat que directament o indirectament pretengui la captació de sufragis".

La lona gegant de Vox, situada entre els carrers Alcalá i Goya de Madrid
La lona gegant de Vox, situada entre els carrers Alcalá i Goya de Madrid (EFE/Sergio Pérez)

Atac d'activistes climàtics

Precisament, la polèmica lona ha estat atacada aquest cap de setmana per part d'activistes climàtics. Militants de l'ONG Futur Vegetal van llançar-hi aquest diumenge pintura vermella i negra amb un extintor.

Segons els ecologistes, la lona és "un atac a tots els sectors que qüestionen els posicionaments hegemònics".

A més, els activistes de Futur Vegetal qualifiquen Vox de "màxim exponent de la necropolítica" a l'Estat i reivindiquen "una societat lliure de misogínia, especisme, racisme, homofòbia, transfòbia, negacionisme climàtic, capacitisme, classisme i criminalització de la dissidència".

 

 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+Extrema dretaVoxEleccions Generals 2023 - 23J
Anar al contingut