Pau Juvillà durant el judici al TSJC del mes de novembre (ACN / Pere Francesch)
Pau Juvillà durant el judici al TSJC del mes de novembre (ACN / Pere Francesch)

La Junta Electoral ordena retirar l'escó al diputat de la CUP Pau Juvillà

El secretari tercer de la Mesa del Parlament està condemnat per no haver retirat els llaços grocs del seu despatx a l'Ajuntament de Lleida l'any 2019

Actualitzat

La Junta Electoral Central ha ordenat retirar l'escó al diputat de la CUP i secretari tercer de la mesa del Parlament, Pau Juvillà, per no haver retirat els llaços grocs del seu despatx a la Paeria l'any 2019.

La JEC deixa sense efecte l'acta de diputat de Juvillà argumentant "inelegibilitat sobrevinguda" per un "delicte de desobediència, tot i que la sentència no sigui ferma".

Al mes de desembre el TSJC va condemnar Juvillà a sis mesos d'inhabilitació i una multa de 1.080 euros per desobediència per no haver retirat els llaços grocs del seu despatx de regidor a la Paeria, tal com li exigia que fes la Junta Electoral el 2019.

Dos dies després, el Parlament va aprovar que Juvillà mantingués l'escó fins que la sentència fos ferma.

L'acord de la Junta Electoral es pot recórrer al Tribunal Suprem.

En l'acord, la JEC ordena "deixar sense efecte la credencial" de Juvillà i que l'escó passi al següent candidat de la CUP en les darreres eleccions al Parlament.

JEC by Moderador Noticies Web on Scribd


La CUP reclama mantenir l'escó a Juvillà

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) considera una "ingerència" la decisió de la JEC i ha reclamat "obediència al Parlament", que consideren que és "qui és competent en aquesta qüestió".

En un comunicat, la formació anticapitalista assegura que la JEC "no és un organisme judicial, sinó un ens administratiu amb funcions molt concretes centrades en el procés electoral i no en inhabilitacions de diputats".


Suport d'Aragonès i Borràs

Tant el president de la Generalitat com la presidenta del Parlament han mostrat aquest dijous suport a Juvillà. Pere Aragonès ha dit que el dictamen de la JEC "persegueix la llibertat i els drets polítics més elementals":


Per la seva banda, Laura Borràs ha assegurat que és al costat de Juvillà i ha refermat el compromís de protegir "els drets de tots els diputats":

 

El diputat de la CUP Pau Juvillà amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs
El diputat de la CUP Pau Juvillà amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs (ACN/Marta Sierra)
ARXIVAT A:
Parlament de CatalunyaCUPProcés català
Anar al contingut