La Junta Electoral traspassa a Marchena la decisió sobre fer un debat a la presó
Exterior del centre penitenciari de Soto del Real
Madrid

La Junta Electoral traspassa a Marchena la decisió sobre fer un debat a la presó

En una altra resolució, la JEC traspassa a la Junta Provincial de Madrid la petició d'ERC de celebrar mítings electorals a les presons

Actualitzat

La Junta Electoral Central ha traspassat al Tribunal Suprem la petició del candidat de Junts per Catalunya al Congrés, Jordi Sànchez, de celebrar un debat a la presó de Soto del Real. La decisió dependrà de la sala que està jutjant els dirigents independentistes empresonats, presidida pel magistrat Manuel Marchena, que és "l'òrgan competent", segons la JEC.

El document de la Junta Electoral recorda que el secretari general d'Institucions Penitenciàries va desaconsellar la celebració d'un debat polític a la presó.

Sànchez és un dels candidats a les eleccions que es troba en presó preventiva mentre se celebra el judici del procés al Suprem. Junqueras, cap de llista d'ERC a les eleccions del 28 d'abril, també és a la presó de Soto del Real. La proposta de Sànchez va rebre el suport d'En Comú Podem, ERC i Front Republicà, mentre que el PSC i el PP la van rebutjar.

Jordi Sànchez, durant la seva declaració al Suprem, el 21 de febrer (ACN)


Sànchez: "No hi ha cap motiu objectiu per rebutjar-ho"

A través del seu compte de Twitter, Sànchez ha dit que "cada setmana hi ha actes culturals" a les presons i que no hi ha "cap motiu objectiu per impedir" que s'hi celebri un debat electoral.

L'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana també considera que "és molt estrany" que la decisió depengui del Tribunal Suprem.

 

 

Tampoc hi ha decisió sobre els mítings


La Junta Electoral Central tampoc s'ha pronunciat sobre la possibilitat de celebrar mítings electorals a les presons de Soto del Real i Alcalá Meco, com havia sol·licitat Esquerra Republicana, si bé recorda que hi ha un informe desfavorable d'Institucions Penitenciàries.

En aquest cas, la JEC trasllada la decisió a la Junta Electoral Provincial de Madrid, on hi ha ubicades les dues presons, perquè dictamini.

Malgrat no emetre una resolució, la JEC posa èmfasi en assenyalar que la petició d'ERC és diferent a la que va plantejar Adelante Andalucia durant la campanya per les últimes eleccions al parlament andalús.

En aquella ocasió, Institucions Penitenciàries va donar-hi el vist-i-plau i Adelante Andalucia va poder fer mítings electorals en tres presons.

 


L'etiqueta #FAQSprisispilíticsTV3, contrària a la instrucció de la JEC

D'altra banda, la Junta Electoral de Barcelona ha conclòs que l'etiqueta de Twitter que va fer servir el "Preguntes freqüents" dissabte també és contrària a la llei i a la instrucció de la Junta Electoral Central.

El PP va considerar l'etiqueta "prisis pilítics" un intent "grotesc" d'evitar l'expressió prohibida i va presentar un recurs.

La Junta Electoral de Barcelona no sancionarà, però avisa la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que podria obrir expedient sancionador si es repeteix. 
 

Acords de la Junta Electora... by on Scribd

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions 28AProcés catalàGovern empresonatJordi Sànchez
Anar al contingut