La justícia alemanya raona la decisió sobre Puigdemont: no hi va haver alta traïció

El tribunal i la fiscalia de Schleswig-Holstein detallen a la premsa els motius de la decisió
Redacció Actualitzat

El Tribunal Superior de Schleswig-Holstein no s'ha limitat a publicar la interlocutòria que rebutja l'extradició de Carles Puigdemont per rebel·lió: també ho ha explicat a la premsa.

Ho ha fet la jutge Frauke Holmer, una dels tres membres del tribunal i també la portaveu. Davant les càmeres de televisió, Holmer ha assegurat que no es va arribar a cap situació d'alta traïció, i que Puigdemont no és un "líder espiritual" que hagi liderat actes violents:

"L'extradició per càrrecs de rebel·lió no es va tenir en compte perquè això ha d'implicar un cert comportament, també punible a Alemanya, que ha de comportar l'alta traïció i el trencament de la pau social. I el tribunal ha conclòs que Puigdemont no va cometre cap d'aquests dos delictes."

 

També la fiscalia de Schleswig-Hostein ho ha explicat a la premsa. La seva portaveu, Wiebke Hoffelner, ha fet seva l'argumentació del tribunal i ha insistit que només extradiran Puigdemont per ser jutjat per malversació:

"L'extradició només és possible per motius de malversació de fons públics. Esperem que les autoritats espanyoles només procedeixin a actuar sobre aquests càrrecs."

 

El que ha deixat clar la justícia alemanya és que correspon a les autoritats espanyoles jutjar si Carles Puigdemont va cometre el delicte de malversació en el finançament del referèndum.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut