La justícia britànica diu que Joan Carles no té immunitat i accepta la demanda de Corinna

Corinna acusa el rei emèrit d'assetjar-la i espiar-la, mentre que La Zarzuela ha declinat fer declaracions
Redacció Actualitzat
TEMA:
Casa Reial espanyola

La justícia britànica ha rebutjat la immunitat del rei emèrit i, per tant, permet que tiri endavant la denúncia presentada per Corinna zu Sayn-Wittgenstein contra ell. L'aristòcrata va denunciar Joan Carles I al Regne Unit per assetjar-la i espiar-la. Denúncia que va presentar el juliol passat al Tribunal Superior de Justícia d'Anglaterra i Gal·les.

L'Audiència de Londres argumenta que l'emèrit ja no té la condició de cap d'estat --des de la seva abdicació el juny del 2014-- i, per tant, se'l podria jutjar al Regne Unit:

"Sigui quin sigui l'estatus que tingui l'acusat en virtut de la llei i la Constitució espanyola, ja no és un 'sobirà' o un 'cap d'estat', càrrecs que li donen immunitat personal."

Corinna l'acusa de vigilància il·legal durant 8 anys i reclama una ordre judicial perquè Joan Carles I i els serveis secrets espanyols no se li acostin. Vol que es prohibeixi a Joan Carles I i als seus agents comunicar-se amb ella i acostar-se a menys de 150 metres de qualsevol de les seves residències.

L'acusa d'assetjament continuat des del 2012 fins al 2020 i demana una indemnització pels suposats danys soferts, de quantitat desconeguda.

A la denúncia, Corinna Larsen també descriu amenaces, difamacions, vigilància il·lícita encoberta, seguiments i intervencions il·legals al mòbil i als ordinadors per part dels serveis d'intel·ligència espanyols i d'agents vinculats al rei emèrit.


La Zarzuela no ha volgut pronunciar-se

La Casa del Rei ha declinat fer declaracions i ha remès els mitjans de comunicació als advocats de l'emèrit, que havien argumentat davant la justícia britànica que està protegit per la immunitat que la legislació dona als caps d'estat.

En tot cas, la decisió d'avui no entra a valorar la demanada. En tot cas, arriba sis dies abans que el 29 de març els reis Felip VI i Letícia assisteixin a l'Abadia de Westminster de Londres al funeral en memòria del príncep Felip, duc d'Edimburg, marit d'Isabel II, mort el 9 d'abril de 2021 als 99 anys.

La relació entre Joan Carles I i l'empresària es va fer pública el 2012 arran de l'accident del monarca a Bostwana, durant un viatge privat per caçar elefants, en què l'acompanyava Corinna Larsen.

 

 

ARXIVAT A:
Casa Reial espanyola
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut