Carmen Montón, en la compareixença en què va anunciar la seva dimissió (EFE)
Carmen Montón, en la compareixença en què va anunciar la seva dimissió (EFE)

La jutge arxiva la investigació contra l'exministra Montón pel seu màster

Es va veure forçada a dimitir per la denúncia de presumptes irregularitats en el seu màster a la Universitat Rey Juan Carlos

RedaccióActualitzat

La jutge ha arxivat la investigació contra l'exministra de Sanitat, Carmen Montón, pels presumptes delictes de suborn impropi i prevaricació per l'obtenció del títol del seu màster a la Universitat Rey Juan Carlos.

Montón es va veure forçada a dimitir per aquest assumpte, tres mesos després de ser nomenada per Pedro Sánchez, tot i que va negar "cap irregularitat". Segons va dir, plegava per no perjudicar l'executiu socialista.

La investigació contra ella es va iniciar arran d'una denúncia anònima, que alertava de presumptes irregularitats en l'obtenció del seu màster d'Estudis Interdisciplinars de Gènere el 2010-2011.

Diversos mitjans de comunicació van afirmar que les notes de la ministra s'haurien manipulat i que Montón hauria copiat almenys 19 de les 52 pàgines del treball final de màster.
 

 

Ara, Carmen Rodríguez-Medel, jutge del cas màster i titular del jutjat d'instrucció 51 de Madrid, ha decidit arxivar la investigació amb el vistiplau de la fiscalia perquè "no queda degudament acreditada la perpetració de cap infracció penal". Aquesta decisió es pot recórrer.


El cas Màster: Cifuentes, Casado i Montón

A finals del mes de setembre el Consell de Govern de la Universitat Rey Juan Carlos (URJC) va decidir de manera unànime dissoldre l'Institut de Dret Públic on Cristina Cifuentes, Pablo Casado i Carmen Montón van cursar els màsters.

En el cas de Casado, el Suprem va fer cas de la fiscalia i va descartar investigar-lo, tot i que el jutge de primera instància havia vist indicis de prevaricació i suborn impropi pel seu màster en Dret Autonòmic i Local del 2008-2009.
 

 

A Cifuentes, al final, sí que l'ha processada, per un possible delicte de falsedat documental, després d'arxivar la causa en relació amb els delictes de prevaricació i suborn, els mateixos dels quals s'acusava Montón

El cas dels màsters va començar el 21 de març, quan es va publicar que l'expresidenta madrilenya hauria aconseguit de manera fraudulenta un títol de màster dels dos que tenia.

ARXIVAT A:
PSOEUniversitat
Anar al contingut