Ángel Hernández, l'home que ha ajudat a morir la seva dona
Ángel Hernández, l'home que va ajudar a morir la seva dona
Madrid

La jutge rebutja investigar com a violència masclista l'eutanàsia de María José Carrasco

Diu que la petició d'ajuda per morir, per part de la dona al seu marit, fa que el cas sigui una excepció

RedaccióActualitzat

Ángel Hernández, l'home que el passat 3 d'abril va ajudar a morir a la seva dona, María José Carrasco, que tenia una greu malaltia terminal, no serà investigat per violència de gènere.

La jutge de violència sobre la dona del jutjat de Madrid número 5 que havia d'investigar el cas creu que

La sol·licitud que va expressar la dona al seu marit perquè l'ajudés de manera seriosa i inequívoca de posar fi a la seva vida suposa una excepció a les conductes recollides dins la llei integral de violència sobre la dona.

 

Segons la jutge, "la petició d'ajuda de la persona malalta no és la manifestació de cap tipus de violència física, psíquica o de limitació de llibertat". La fiscalia provincial també s'havia expressat en aquesta direcció en una nota publicada el dimarts. I la fiscalia de violència contra la dona va avisar que recorreria la decisió de passar el cas als jutjats de violència de gènere. Ángel Hernández també pensava recórrer aquesta inhibició.

 

Amb tot, aquest és el procediment habitual en aquests casos, i Francisca Verdejo, degana dels jutjats de violència de gènere de Barcelona, ja va dir que està convençuda que Hernández no seria tractat com un cas de violència masclista: "S'està complint la llei i les seves garanties estaran igual de protegides que davant d'un jutjat d'instrucció"


Retorn al punt de partida

Ara el cas torna al jutjat d'instrucció número 25, que es va inhibir. La magistrada d'aquest òrgan haurà de decidir si tramita la causa o bé la passa a l'Audiència Provincial de Madrid. Amb tot, s'obre un termini de cinc dies per si algú volgués interposar un recurs de reforma o apel·lació contra aquesta decisió del jutjat de violència de gènere.

Els fets van passar el 3 d'abril quan Ángel Hernández va ajudar a morir la seva dona, María José Carrasco, afectada des de fa anys per una greu malaltia.

 

 

ARXIVAT A:
Eutanàsia
Anar al contingut