Cues per entrar a la discoteca durant la reobertura del complex (ACN/Alba Mor)

La llegendària discoteca Big Ben reobre portes 9 anys després amb gran èxit d'assistència

Va ser referent de l'oci nocturn a les Terres de Lleida, especialment durant els anys 80 i 90

RedaccióActualitzat

La música ha tornat a sonar pels altaveus de la renovada discoteca Big Ben de Golmés, al Pla d'Urgell. Unes 5.000 persones arribades de diferents punts de Catalunya han omplert aquest dissabte a la nit les pistes de ball de la mítica sala en la reobertura del complex, després de 9 anys tancat al públic.

Amb les 4.000 entrades en línia esgotades, la discoteca ha reobert portes quan faltaven 20 minuts per a la mitjanit, tres quarts d'hora més tard del que estava previst. Una espera, però, que ha valgut la pena per a bona part del públic, sobretot per als que van viure el moment àlgid i de referència d'aquesta sala, que han passat les portes d'entrada amb emoció.

Un dels moments més destacats de la nit ha estat l'actuació del grup danès de percussió electrònica Safri Duo, encarregats d'inaugurar la nova etapa en una sala Plató plena de gom a gom i amb un públic intergeneracional totalment entregat.

El grup danès Safri Duo, aquest dissabte, actuant a la reobertura de la Big Ben (ACN/Alba Mor)

Tot plegat, en una nit on les noves generacions han conegut un nou lloc on sortir de festa, mentre que els més grans han ballat novament als espais que van marcar part de la seva joventut.


"Generació Big Ben"

La Big Ben va ser una icona de les macrodiscoteques durant gairebé quatre dècades, especialment als anys 80 i 90, i va acollir estrelles nacionals i internacionals.

La influència i el poder de convocatòria de la discoteca van contribuir a la creació de l'anomenada "Generació Big Ben", nascuts als anys 50 i clients habituals de la disco de Golmés en la seva primera etapa.

Considerada la discoteca reina de les comarques de Lleida, es va inaugurar l'any 1976 i va ser tot un referent a Catalunya fins que els canvis de tendència en l'oci nocturn i la falta de clients en van motivar el tancament l'any 2015.

La sala principal de la Big Ben, un altre cop amb milers de persones ballant-hi (ACN/Alba Mor)

Ara, la macrodiscoteca s'ha proposat revitalitzar el lleure nocturn del Pla d'Urgell i Lleida.

Després d'aquesta reobertura, la Big Ben preveu tornar a obrir els dies 31 d'octubre, 9 de novembre i 5, 7 i 25 de desembre. Les entrades estan a la venda per 27,50 euros a la pàgina web del complex i per entrar-hi caldrà ser major de 18 anys.

 

ARXIVAT A:
Oci nocturn
Anar al contingut