La llet d'euga ja es comercialitza a Espanya
Des de fa dos mesos, una granja de la Vall d'en Bas ja pot produir i comercialitzar llet d'euga. Juti Gusi, un petit ramader, és el primer d'Espanya que aconsegueix l'autorització per comercialitzar-la. Fins ara s'importava de països europeus on està més implantada, però gràcies a la persistència d'aquest productor convençut dels seus beneficis aviat s'establiran microgranges arreu del territori.
RedaccióActualitzat
Tot i que la llet d'euga ja arribava al nostre país importada d'Alemanya i Bèlgica, era en pols. Ara es farà a través de monodosis congelades, perquè conservi totes les propietats.
Alguns metges la recomanen als seus pacients, ja que té menys greix i es paeix més bé, propietats que la fan beneficiosa quan hi ha patologies com el "còlon irritable i la malaltina de Crohn", tal com afirma el cap del Servei Digestiu de l'Hospital Josep Trueta, Xavier Alderguer.
Precisament, després de veure la millora que han experimentat alguns pacients que prenen llet d'euga, aquest hospital ha començat un estudi pilot per descobrir-ne les causes.
La granja de la Vall d'en Bas és la primera dedicada a la producció de llet d'euga, però a la primavera està previst que se n'obri una altra a la Vall de Camprodon, i a l'estiu, una al Berguedà. Seran microgranges que acolliran un màxim de deu eugues, per preservar el benestar de l'animal.
Alguns metges la recomanen als seus pacients, ja que té menys greix i es paeix més bé, propietats que la fan beneficiosa quan hi ha patologies com el "còlon irritable i la malaltina de Crohn", tal com afirma el cap del Servei Digestiu de l'Hospital Josep Trueta, Xavier Alderguer.
Precisament, després de veure la millora que han experimentat alguns pacients que prenen llet d'euga, aquest hospital ha començat un estudi pilot per descobrir-ne les causes.
La granja de la Vall d'en Bas és la primera dedicada a la producció de llet d'euga, però a la primavera està previst que se n'obri una altra a la Vall de Camprodon, i a l'estiu, una al Berguedà. Seran microgranges que acolliran un màxim de deu eugues, per preservar el benestar de l'animal.