La llista d'independentistes que Camacho va donar a Villarejo perquè investigués el 2012

Noves gravacions fetes públiques pel diari digital El Món revelen que l'aleshores presidenta del PP a Catalunya també va donar al comissari el telèfon del president de la Generalitat, Artur Mas, en una trobada l'any 2012
Redacció Actualitzat
TEMA:
José Manuel Villarejo

El diari digital El Món publica aquest divendres una nova entrega de gravacions fetes pel comissari José Manuel Villarejo. Reprodueixen una reunió que va fer Villarejo amb la llavors presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, en el domicili particular de l'ara senadora i que evidencien la seva col·laboració amb la "policia patriòtica" per evitar, en paraules seves, "que España se vaya al carajo".

Era el 6 de novembre del 2012, a vint dies de les eleccions catalanes. L'objectiu era evitar que CiU guanyés les eleccions.

 

Villarejo: "Insisto, esto, esta guerra que vamos a hacer, es para evitar que estos tipos saquen mayoría absoluta."

Sánchez-Camacho: "Si tiene 72 diputados, aquí va a tener mayoría absoluta en el Parlament, las declaraciones de independencia y todo el tinglado, ¿eh?"

Villarejo demana a Sánchez-Camacho contactes, informacions, telèfons i noms i la dirigent del PP li passa una llista de suposats independentistes que "caldria investigar" dins de l'operació Catalunya. Això sí, prega a Villarejo que passi un bon informe de la seva col·laboració a la "jefa" (María Dolores de Cospedal, llavors secretària general del PP).

L'actual senadora cita de manera insistent Jaume Giró, llavors director de la Fundació la Caixa i ara conseller d'Economia. Avisa que cal estar-hi a sobre perquè és "l'home de la Caixa" i és "amic íntim" del llavors director de La Vanguardia, José Antich. Una combinació que Camacho descriu com una entesa de conversió independentista. De fet, acusa Giró "d'haver-se tornat independentista":

 

Sánchez-Camacho: "A Jaume Giró."

Villarejo: "Jaume Giró me suena mucho."

Sánchez-Camacho: "Es íntimo amigo de Pepe Antich. Cobra 400 o 500.000 euros solo de la Caixa. Pues Jaume Giró se ha vuelto independentista."

Villarejo: "Esta guerra que vamos a hacer es para evitar que estos tipos acaben en la junta."

També fa molt d'èmfasi en Artur Mas, llavors president de la Generalitat; de fet, en un dels àudios se sent com Sánchez-Camacho li dona el telèfon particular de Mas a Villarejo.

La dirigent del PP també demana que s'investigui altres polítics com Josep Antoni Duran i Lleida, de qui Camacho desconfia i diu que "s'ha de defenestrar i enviar a l'exili", l'exconseller i dirigent de Convergència Democràtica, Felip Puig, o Oriol Pujol, ja que -diuen- "interessa fixar tota l'atenció sobre els Pujol".

A la llista també hi ha empresaris com Carles Sumarroca, de qui Camacho reclama que "s'ha d'investigar, però ja!", perquè diu que és íntim d'Oriol Pujol i president de la "patronal independentista FEMCAT".

El nom més sorprenent de la llista de Sánchez-Camacho a Villarejo és el de l'exregidor del PP a Barcelona i històric d'aquest partit, Enrique Lacalle, a qui ella considera un "agent doble" per a CiU.

Deu dies després d'aquesta reunió, en plena campanya, el diari El Mundo publica una notícia on assegura que Artur Mas té comptes a Suïssa. A les eleccions, CiU va perdre 12 escons, mentre que el PP de Catalunya en va obtenir 19, els millors resultats de la seva història.

 

ARXIVAT A:
José Manuel Villarejo
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut