El retorn de la llúdriga és un triomf de la biodiversitat al riu (Unsplash)

La llúdriga torna al tram més baix del riu Llobregat

Una càmera nocturna capta un exemplar a prop de la desembocadura, fet que es considera un bon indicador de la qualitat ambiental del riu
Redacció Actualitzat
TEMA:
Ecologia

La vall baixa del riu Llobregat torna a tenir uns inquilins ben curiosos: s'han pogut captar imatges nocturnes d'un exemplar de llúdriga que viu prop de la desembocadura.

L'última vegada que es van trobar rastres d'aquests mamífers a la part baixa del riu va ser el 2020, a la zona de Castellbisbal.

El fet que enguany se n'hagi vist quilòmetres avall demostraria que el Llobregat té una bona connectivitat ecològica i el fan servir les espècies per moure's malgrat que és una zona molt fragmentada per diverses estructures viàries i la presència de vies ferroviàries.

L'exemplar de llúdriga captat per una càmera nocturna de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)

L'aparició de llúdrigues, una espècie protegida a Catalunya, es considera un bon indicador de la qualitat ambiental dels sistemes fluvials. En aquest sentit, el fet que se n'hagin detectat a diferents punts dels rius Besòs i Llobregat és una molt bona notícia per a la infraestructura verda de l'àrea metropolitana.

La càmera va captar aquest exemplar en diferents moments de la nit (AMB)

Des del 2002, Catalunya disposa del Pla de Conservació de la Llúdriga amb l'objectiu d'afavorir-ne la supervivència. Actualment, aquest mamífer és molt abundant al riu Segre, a la Noguera Pallaresa i la Noguera Ribagorçana. També n'hi ha importants poblacions a la Muga, el Fluvià i el Ter.

En el nou catàleg d'espècies amenaçades de Catalunya, la llúdriga ja no hi figura com amenaçada, però continuarà sent una espècie protegida.

L'última vegada que es va trobar rastres d'aquest mamífer va ser aigües amunt, a la zona de Castellbisbal (AMB)

 

ARXIVAT A:
Ecologia Biodiversitat
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut