Una mare i els seus fills en un carrer a Saragossa, el 16 d'abril (EFE/Javier Belver)
Dos terços dels enquestats pensen que és aviat perquè la canalla surti al carrer (EFE/javier Belver)

La majoria de catalans creu que els nens encara no haurien de sortir al carrer

El baròmetre de TV3 i Catalunya Ràdio constata que dos terços dels enquestes pensen que és aviat per aixecar el confinament als menors

RedaccióActualitzat

La majoria dels catalans creuen que els nens i les nenes encara no haurien de sortir al carrer. A pocs dies que els més petits puguin sortir de casa, amb restriccions temporals, dos terços del enquestats al baròmetre de TV3 i Catalunya Ràdio, elaborat per GAPS, consideren que encara és massa aviat.

En aquesta xifra no hi ha diferències significatives entre les famílies que tenen fills al seu càrrec i la resta de la població.

 

 

D'acord amb aquesta lògica de mantenir un confinament estricte, més del 75 per cent dels catalans pensa que l'aixecament parcial, que ha permès el retorn a la feina d'alguns sectors laborals que no són considerats essencials, ha estat precipitat.

 

 

Els que han hagut de tornar a la feina durant els últims dies admeten que tenen por de contagiar les persones amb les que conviuen quan tornen a casa. Per això, la gent assegura que no abaixa la guàrdia i continua aplicant mesures de seguretat.

Més del 80% dels que treballen presencialment eviten el transport públic i van a la feina amb el cotxe propi o caminant. La mascareta, rentar-se les mans sovint i portar guants són les prevencions més esteses.

 



Un estiu perdut

Ni vacances ni casals d'estiu. Segons el baròmetre, tres quartes parts dels que treballaven abans de començar el confinament ja donen per fet que aquest estiu no podran fer vacances. Només un 19% estan segurs que podran descansar uns dies aquest estiu.

Tampoc hi ha gaire optimisme sobre les activitats d'estiu dels nois i noies, a pesar que aquest any els casals haurien de tenir un pes formatiu important, després d'haver-se perdut una part del curs. Només el 18% dels que tenien previst apuntar els fills a aquest tipus d'activitats confien que es podran fer.

 


I és que la majoria dels ciutadans opina que, de mitjana, tardarem encara 6 mesos a poder tornar a la vida d'abans de l'esclat del coronavirus a casa nostra.

El Baròmetre de TV3 i Catalunya Ràdio incorpora les dades de 1200 enquestes online fetes per GAPS agafant com a univers les persones d'entre 18 i 80 anys de municipis de Catalunya. El treball de camp s'ha fet en tres setmanes: setmana 1 el 3 i 4 d'abril, setmana 2 el 10 i 11 d'abril i setmana 3 el 17 i 18 d'abril.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus MenorsEstat d'alarma
Anar al contingut