La manifestació del 12-O a Barcelona crida a posar fi a "les concessions als separatistes"

En la marxa hi han participat un miler de persones, segons la Guàrdia Urbana
Redacció Actualitzat
TEMA:
12-O

Quatre dies després de la mobilització de Societat Civil Catalana contra una eventual llei d'amnistia, el centre de Barcelona ha tornat a ser escenari d'una manifestació liderada per Vox, Cs i el Partit Popular convocada, aquest cop, per l'entitat Espanya i Catalans, amb motiu del 12 d'octubre, Dia de la Hispanitat.

Segons la Guàrdia Urbana, a la marxa hi han participat un miler de persones.

La concentració ha arrencat de passeig de Gràcia amb Provença, davant de la Pedrera (CCMA)

La mobilització, que té com a lema "Prou concessions", ha arrencat a dos quarts d'onze de la cruïlla entre el passeig de Gràcia i Provença, a l'altura de la Pedrera, i ha acabat a la plaça Catalunya, on s'han fet diversos parlaments i hi ha una fira amb parades d'entitats i dels partits que s'autoanomenen constitucionalistes.

La marxa ha començat amb retard perquè la Guàrdia Urbana no ha tallat el trànsit a la zona fins a dos quarts d'onze.

La marxa acaba a plaça Catalunya, on es faran els parlaments (CCMA)


Les negociacions per a la investidura marquen la jornada

Javier Megino, portaveu i vicepresident de Moviment Cívic Espanya i Catalans, que aplega una vintena d'entitats, ha explicat que han convocat la ciutadania "per celebrar el dia de la mare de déu del Pilar, el Dia de la Hispanitat i el dia de la festa nacional d'Espanya, el dia de la veritable festa nacional dels catalans".

Javier Megino, portaveu del moviment cívic Espanya i Catalans (ACN/Laura Fíguls)

També ha fet una crida "als barcelonins i als catalans" a expressar "el seu rebuig a la situació que s'està vivint" amb les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez, "una candidatura a la presidència" que, ha dit que "està sotmesa al separatisme, als hereus del terrorisme, als indultats colpistes i ves a saber si acaba arribant en Falcó presidencial una persona fugada de la justícia."

Parades amb productes amb la bandera espanyola (ACN/Laura Figuls)

En declaracions als mitjans abans de l'inici de la marxa, el president del Partit Popular a Catalunya, Alejandro Fernández, ha volgut "recordar al conjunt de la classe política que tots els espanyols han de ser iguals davant la llei i que no hi pot haver una casta política que pugui delinquir impunement i després se'ls acabi amnistiant".

La marxa acaba a la plaça Catalunya, on es faran els parlaments i hi ha una fira d'entitats (CCMA)

Joan Garriga, de Vox, ha denunciat "la doble amenaça" que creu que suposen, per una banda, la llei d'amnistia "que es vol perpetrar des del Congrés dels diputats de la mà de socialistes, comunistes i partits independentistes" i per l'altra, ha assegurat, el fet que "Pere Aragonès continua amb la seva ruta de divisió dels catalans i de trencament de la nació amb aquest acord de claredat".

Finalment, Carlos Carrizosa, de Cs, ha denunciat l'absència de Salvador Illa i de Pere Aragonès a les celebracions del Dia de la Hispanitat a Catalunya.

Diversos partits i entitats han posat parades a la plaça Catalunya (CCMA)

En l'acte també hi han participat entitats de països com Colòmbia o l'Equador, que han fet diversos balls regionals abans que la marxa arrenqués cap a la plaça Catalunya.

Els manifestants estaven convocats al passeig de Gràcia amb Provença, a quarts d'onze del matí (CCMA)

Abans de la mobilització s'ha fet una ofrena floral al monument de Colom, al final de la Rambla.

Abans de la concentració s'ha fet una ofrena al monument de Colom (CCMA)

Al migdia, també hi ha hagut una mobilització a Montjuïc, convocada pel partit d'ultradreta Democràcia Nacional.

La concentració de Barcelona ha començat mitja hora més tard que la desfilada militar de Madrid, presidida per Felip VI, i on s'ha escridassat Pedro Sánchez, també per les seves negociacions per a la seva investidura amb els partits independentistes catalans i una eventual llei d'amnistia sobre la taula.

Una desfilada, la de Madrid, que ha canviat d'ubicació i no se celebra a la Castellana sinó al passeig del Prado, amb la tribuna de les autoritats davant de Neptú i on no han assistit, com ja és habitual, ni el president Aragonès ni el lehendakari Urkullu. També és el primer acte públic de la princesa Elionor després de jurar la bandera.

 

ARXIVAT A:
12-O
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut