El lema de la manifestació: "Tenim història, tenim futur. Unim els colors de totes les lluites" (EFE/Quique García)
Barcelona

La manifestació LGTBI a Barcelona reivindica també la lluita pels drets socials

Un miler de persones han sumat a la reinvidicació de l'orgull gai la lluita feminista, de classe, antiracista o per un habitatge digne

Actualitzat

Un miler de persones s'han concentrat aquest diumenge a la tarda en la manifestació per l'alliberament LGTBI a Barcelona, en una protesta dels que es consideren hereus de la primera manifestació per l'alliberament sexual, el 1977 a la ciutat.

Sota el lema 'Tenim història, tenim futur. Unim els colors de totes les lluites', la concentració ha valorat la importància d'unir les reivindicacions LGTBI  amb les lluites feministes, de classe, antiracistes o per un habitatge digne, entre d'altres.

"Cap col·lectiu es pot quedar enrere", ha assegurat el membre de l'associació Sin Vergüenza Alfredo Mendoza.

La concentració ha sortit de la plaça Universitat i ha acabat a la plaça de Sant Jaume amb la lectura d'un manifest.

Un miler de persones s'han manifestat pel centre de la ciutat (EFE/Quique García)
Els manifestants han fet un recorregut fins a la plaça de Sant Jaume

 

Els manifestants han reivindicat els drets de tots els col·lectius LGTBI

 

La reivindicació ha arrencat a la plaça Universitat

 

Mendoza ha explicat que moltes persones LGBTI han viscut el confinament en un "entorn insegur".

 

Davant aquesta situació, el moviment ha demanat polítiques socials "valentes" en l'àmbit de l'habitatge, la feina, els serveis públics, la renda bàsica, l'ecologisme, l'antiracisme i l'autodeterminació.

Els organitzadors s'han desvinculat del Pride Barcelona perquè consideren que és una festa en què organitzacions privades obtenen beneficis arran de la lluita LGBTI, però, en canvi, es "desentenen" de les principals reivindicacions del moviment.

 

Orgull virtual arran de la Covid

Precisament, aquest any no sortiran les carrosses al carrer per celebrar la Pride Barcelona, com és habitual des de l'any 2008.

Arran de la pandèmia, els organitzadors van decidir cancel·lar la desfilada, que l'any passat va aplegar unes 400.000 persones.

En el seu lloc s'ha previst una Pride virtual amb debats i col·loquis, i un programa online amb actuacions i un homenatge a la recentment desapareguda Carmen de Mairena.

 

Mural de l'artista urbà TVBoy

Aquest dissabte, i coincidint amb la celebració de l'orgull LGTBI, ha aparegut també un nou mural de l'artista urbà Tvboy al carrer Ferran del barri Gòtic de Barcelona.

(EFE/ Enric Fontcuberta)

En l'obra es veu abraçats el popular Pablo Casado (PP) amb el líder de Vox, Santiago Abascal; per una altra banda, Inés Arrimadas, de Ciutadans, amb Cayetana Álvarez de Toledo, del PP.

ARXIVAT A:
LGTBIQ+
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut