"És ben hora d'aturar", la pancarta contra la massificació turística de la manifestació de Palma (Joan Amengual)

La manifestació "Menys turisme, més vida" desborda el centre de Palma

Més de 20.000 persones s'han manifestat a la capital de les Balears per segon cop enguany contra la massificació turística

Actualitzat

El centre de Palma és un clam contra els excessos turístics. Unes 20.000 persones, segons la policia, 50.000 segons l'organització, s'han manifestat per segon cop enguany contra la massificació turística a la capital de les Illes Balears, que ha acollit aquest diumenge la manifestació convocada per Menys turisme, més vida per protestar contra el monocultiu turístic, a la qual s'han adherit un total de 111 entitats, entre les quals hi ha col·lectius ecologistes, veïnals, sindicals, educatius i culturals.

La manifestació marxa sota el lema "Canviem el rumb, posem límits al turisme" (3Cat)

Els organitzadors denuncien que enguany hi haurà 15 turistes per cada habitant de les illes Balears i reclamen límits a aquesta activitat. Pere Joan Femenia, de l'organització, afirma que "la població està farta d'un model econòmic que no té en compte les problemàtiques que el turisme genera sobre el resident i que només pensa a seguir creixent".

"Ara és el moment que diguem prou. Volem mesures concretes per limitar i fer decréixer el nombre de turistes i millorar la vida de la població local."

La manifestació, sota el lema "Canviem el rumb, posem límits al turisme", ha començat a les 19.00 al parc de ses Estacions de Palma i ha recorregut alguns dels carrers més cèntrics i turistificats de la ciutat --Avingudes, carrer Sant Miquel, plaça Major, carrer Colom, plaça de Cort, carrer Palau Reial, Conqueridor i plaça de la Reina-- fins a acabar al passeig del Born.

La manifestació contra la massificació turística desborda el centre de Palma (Joan Amengual)

Les principals reivindicacions d'aquesta mobilització són l'accés a un habitatge digne, la fi de l'especulació immobiliària, la gentrificació i l'expulsió veïnal, la millora dels serveis públics, feines decents i ben remunerades, la conservació i regeneració dels espais naturals, i el respecte per la cultura i llengua pròpies.


La manifestació denuncia la massificació turística (3Cat)

En definitiva, amb la mobilització d'aquest diumenge, Menys turisme, més vida té la intenció de defensar la "necessitat d'establir límits al turisme" i "abandonar aquest monocultiu turístic".

"No es reclama una tipologia de turista", segons la plataforma, sinó la consecució d'un model econòmic "just, igualitari, que atengui l'actual crisi econòmica i social".

La pancarta de "Mallorca no es ven" (Joan Amengual)
ARXIVAT A:
Illes BalearsTurisme
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut