"La investigació dona vida" va ser el lema de La Marató del 2018

La Marató de TV3 del 2018 finança 43 projectes de recerca contra el càncer

Aquella edició va recaptar 15 milions d'euros, una xifra rècord que s'ha traduït en la inversió en recerca més alta de la història de La Marató

RedaccióActualitzat

La Fundació La Marató de 3Cat ha fet públics aquest dijous els resultats de la recerca que va impulsar La Marató del 2018, dedicada al càncer, i que va aconseguir recaptar 15 milions d'euros, un rècord històric.

Aquest marcador va permetre finançar 96 equips líders en recerca oncològica, que han portat a terme els 43 projectes d'excel·lència seleccionats entre els 192 que es van presentar a la convocatòria d'ajudes. Aquests diners suposen la inversió en recerca més alta de la història de La Marató.

"La investigació dona vida" va ser el lema d'aquella edició i la feina dels equips d'investigació en càncer s'ha concretat en noves eines de prevenció, diagnòstic i tractaments més eficaços que augmentaran la supervivència i la qualitat de vida dels pacients.

43 avenços en càncer per millorar la vida de les persones

Sis anys després, els 43 projectes d'investigació ja han arribat a la fi i aquest dijous tots els investigadors han fet un acte al plató 1 de TV3 per presentar-los.

Entre els projectes finançats hi ha una recerca de la doctora Maria Pellisé, de l'Institut d'Investigació Biomèdica August Pi i Sunyer, que ha investigat el càncer colorectal precoç i proposa l'endoscòpia com a tècnica menys invasiva i més eficient per fer diagnòstics i tractaments.

Per la seva banda, el doctor Jaume Mora, de la Fundació per a la Recerca i la Docència Sant Joan de Déu, ha aconseguit desxifrar quina és la cèl·lula d'origen sarcoma d'Ewing, un tumor propi dels adolescents i dels adults joves.

L'institut de recerca de la Vall d'Hebron ha aconseguit avenços significatius sobre la biòpsia líquida, que amb una mostra de sang permet fer seguiment del càncer infantil i anticipar possibles recaigudes, segons l'investigador principal, Josep Roma.

Al voltant de 600 investigadors i investigadores han participat en aquesta gran inversió en salut que va fer possible la solidaritat de la ciutadania amb La Marató de TV3 i Cat Ràdio del 2018.

L'edició del 2018 va aconseguir la recaptació més alta de la història de La Marató 

Una edició de rècord

El 16 de desembre del 2018, Gemma Nierga i Ramon Gener, des de TV3, i Roger Escapa, des de Catalunya Ràdio, van conduir un programa que va posar cares i noms a les dades sobre el càncer, una malaltia que tindran 1 de cada 2 homes i 1 de cada 3 dones al llarg de la seva vida.

La intervenció dels testimonis, dels professionals de la salut i la implicació d'artistes i cares conegudes de tots els àmbits de la cultura, van posar punt final a un any protagonitzat per la sensibilització social sobre el càncer.

La Marató del 2024 serà el diumenge 15 de desembre i es dedicarà a les malalties respiratòries.

 

ARXIVAT A:
La MaratóCàncerSalut
Anar al contingut