La mobilització dels indecisos marca l'últim diumenge de campanya del 14F

Actualitzat

Quan falta una setmana per a les eleccions del 14F, les formacions encaren el tram final de la campanya. Avui, Junts per Catalunya, el PDeCAT, el Partit Popular i Esquerra Republicana han fet els seus actes centrals.
 

 

Esquerra ha tret tota la cúpula del partit pels carrers de Girona. Una passejada amb salutacions just abans del míting central on el president del partit, Oriol Junqueras, la secretaria, Marta Rovira, i el candidat, Pere Aragonès, han llençat un missatge als indecisos. Diuen que Esquerra s'erigeix per ser el vot útil independentista que pot frenar una victòria del PSC amb els vots de Vox. També han rebut el suport d'independentistes bascos i gallecs, amb Arnaldo Otegi d'EH Bildu i Ana Pontón del BNG. Tot plegat, quan falta una setmana per votar i es busca mobilitzar tot el vot independentista perquè no se'n quedi cap a casa i, diuen, sigui el vot antifeixista.

Junts per Catalunya ha celebrat l'acte central de campanya al recinte firal de Vic, un acte amb connexions telemàtiques amb candidats arreu del país i amb la presència dels candidats de Girona i Tarragona, Gemma Geis i Albert Batet, l'alcaldessa Anna Erra, el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, i la candidata, Laura Borràs. A l'equador de la campanya, tots els oradors, també el president Puigdemont des de Waterloo, han fet crides a sumar vots útils de l'independentisme per fer un govern fort, eficient, útil i independentista. Volen fer Laura Borràs presidenta i evitar així un govern del tripartit.

Igualada va ser la primera ciutat castigada per la pandèmia i confinada ara tot just fa un any. La ciutat d'Àngels Chacón, on va ser regidora, és la que ha escollit el PDeCAT per fer l'acte central de campanya, envoltada pels caps de llista de Girona, Lleida i Tarragona i per desenes d'alcaldes, un dels principals actius del partit. Amb les enquestes que el situen al Parlament i convençuts que seran clau en el futur govern de Catalunya, Àngels Chacón ha apel·lat als indecisos perquè deixin de dubtar i ha promès reactivar Catalunya.


Concentració d'actes electorals a Girona

El PSC ha tornat a fer una crida per aglutinar el vot dels no independentistes per acabar amb la incompetència, diuen, i governar per a tothom.

Ciutadans assegura que els seus vots seran la garantia perquè els socialistes no pactin més amb els independentistes.

Des de Lloret, En Comú Podem ha demanat el vot de les classes treballadores per fer front, diuen, als poderosos de sempre i tenir un govern d'esquerres.

I primer acte de Lluís Llach amb la CUP des que va anunciar que els donava suport. Dolors Sabater s'ha reivindicat com l'única opció real per a la independència enfront Esquerra i Junts.

Aquest és el resum del desè dia de campanya electoral a Catalunya:
 

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021
Anar al contingut