Càrrecs de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a la roda de premsa del govern espanyol (EFE/Moncloa)

La Moncloa posa fi als militars i policies en les rodes de premsa del coronavirus

Els ministeris designaran els responsables que compareixeran i es dona per fet que el doctor Simón continuarà informant
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Les rodes de premsa diàries des de La Moncloa dels responsables del comitè tècnic del coronavirus canviaran de format a partir d'ara i ja no hi participaran els responsables de l'Exèrcit, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.

El secretari d'Estat de Comunicació, Miguel Ángel Oliver, ho ha comunicat en la roda de premsa d'aquest dissabte, i ha anunciat que els ministeris designaran els responsables tècnics que compareixeran a partir d'ara.

"Els responsables tècnics que designin el ministeris tornaran -des de l'àmbit sanitari el doctor Simón- a comparèixer de manera singular quan sigui necessari per transmetre les novetats de les seves respectives competències."

El pes dels alts càrrecs uniformats en les compareixences informatives sobre el virus ja era polèmic, i ho va ser molt més quan, fa una setmana,  cap de l'Estat Major de la Guàrdia Civil, el general José Manuel Santiago, va fer declaracions que van qüestionar encara més aquesta participació. El general va afirmar que la Guàrdia Civil treballa a les xarxes contra les "fake news" i per "minimitzar el clima contrari a la gestió de la crisi per part del govern", unes declaracions que després va haver de justificar. Santiago va assegurar que respecten el dret a la llibertat d'expressió i d'informació i que contrarestar les notícies falses en cap cas abasta la crítica política.
 

Uniformats al comitè tècnic

Els portaveus del comitè tècnic del govern espanyol pel coronavirus que compareixien en roda de premsa després de la reunió habitual amb el president del govern espanyol Pedro Sánchez a La Moncloa, eren dos, en l'àmbit civil: el doctor Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d'Emergències i Alertes Sanitàries, i la secretària general de Transports, María José Rallo.

Com a membres uniformats hi havia el cap de l'Estat Major de la Defensa (JEMAD), Miguel Ángel Villarroya- que en alguna ocasió va ser substituït pel cap de gabinet i general de l'Exèrcit Carlos Pérez. Per part de la Guàrdia Civil, a l'inici, va participar a les rodes de premsa el director adjunt operatiu (DAO), el tinent general Laurentino Ceña, que va ser reemplaçat després de donar positiu de Covid-19, pel general José Manuel Santiago, cap de l'Estat Major de la Guàrdia Civil. El DAO de la Policia Nacional, el comissari principal José Ángel González, que ha tornat a les rodes de premsa després d'estar de baixa pel coronavirus, va ser substituït per José García Molina, que també va causar baixa i va ser reemplaçat per la subdirectora Pilar Allúe.

El doctor Fernando Simón també va ser sustituït mentre va estar de baixa per coronavirus.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut