Cap Canaveral

La NASA envia una sonda a un asteroide que podria impactar amb la Terra d'aquí a 160 anys

La sonda arribarà d'aquí a dos anys a l'asteroide Bennu, una gran roca de mig quilòmetre de diàmetre que podria impactar amb la Terra d'aquí a uns 160 anys si no es desvia de la seva trajectòria actual

RedaccióActualitzat

El coet Atlas V, que transporta la sonda Osiris-Rex, s'ha enlairat aquesta matinada de la base de Cap Canaveral. El seu destí és l'asteroide Bennu, una gran roca que es considera perillosa perquè podria impactar d'aquí a un segle i mig contra la Terra.

L'asteroide Bennu, que es troba en una òrbita pròxima a Mart, ha estat classificat dins del grup d'Objectes Potencialment Perillosos per a la Terra. La NASA estima que hi ha una possibilitat entre 2.700 que aquest asteroide impacti contra la superfície terrestre i calcula que el risc màxim de col·lisió serà entre els anys 2175 i 2199. Malgrat que encara falten anys, els científics de la NASA han decidit posar-se ja a treballar per evitar l'impacte.

 

 

El primer que necessiten és aconseguir el màxim d'informació sobre la composició i les característiques de l'asteroide. Per això  hi envien la sonda Osiris-Rex.

La sonda trigarà un parell d'anys a arribar a Bennu, i necessitarà dos anys més per triar el millor lloc per acostar-se a la superfície de l'asteroide i tocar-la. La baixa gravetat de l'asteroide pot dificultar aquesta operació, però els científics confien que la sonda aconseguirà agafar una mostra de material que permeti estudiar-ne la composició

 

 

L'Osiris-Rex estarà un parell d'anys en l'òrbita de Bennu i n'estudiarà la forma i estructura per determinar si constitueix un perill real per a la Terra. Després iniciarà el retorn cap al nostre planeta i s'espera que l'any 2023 caigui en un punt indeterminat de l'estat de Utah.

Començarà llavors l'anàlisi de les mostres i les dades recollides per la missió Osiris-Rex. A la NASA creuen que hi haurà temps per buscar una solució que eviti l'impacte de l'asteroide Bennu contra la Terra, un impacte que constitueix una amenaça per a la supervivència dels nostres descendents.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut