Imatge d'un fenomen aeri no identificat mostrada pel programa espacial de la NASA sobre ovnis
Imatge d'un fenomen aeri no identificat mostrada pel programa espacial de la NASA sobre ovnis

La NASA no troba proves de vida extraterrestre, però necessita més dades sobre els ovnis

Primer simposi públic del projecte de l'agència espacial nord-americana que ha investigat més de 800 observacions de fenòmens aeris en els darrers mesos

Redacció/AgènciesActualitzat

La NASA no té la resposta als misteriosos avistaments aeris que es registren amb freqüència i que històricament s'han vinculat (sense proves) a la vida extraterrestre. Aquest dimecres ha comparegut l'equip de treball que ajuda el Pentàgon a recopilar i analitzar les observacions dels tradicionals ovnis, ara denominats UAP, inicials en anglès de Fenòmens Aeris No Identificats.

Sense cap gran revelació, la conclusió de la primera sessió pública del programa espacial de la NASA sobre ovnis és que calen més dades i millors per poder entendre què són aquests fenòmens, segons ha explicat la directora del programa de Ciència de la NASA, Nicola Fox:

"La falta de dades d'alta qualitat fa que sigui impossible obtenir conclusions científiques sobre la naturalesa dels fenòmens aeris no identificats."

Les dades que ha estat estudiant el grup no estan classificades i provenen d'institucions governamentals civils, del sector privat i altres fonts, segons han explicat els experts. En total, el grup ha investigat més de 800 observacions, la majoria dels quals són totalment identificables, però una minoria no tenen explicació.

"Hem d'admetre que hi ha coses que no entenem", ha assenyalat un dels científics de l'equip, David Grinspoon, que ha aclarit que no han trobat "cap prova que indiqui que els UAP tinguin res a veure amb fenòmens extraterrestres".

 

El context de l'observació també dificulta que se n'obtingui informació fiable, perquè infraestructures com els equips aeris militars poden "imitar o eclipsar" els fenòmens, o fenòmens climàtics com les aurores boreals també compliquen les dades.

Per tant, "l'origen dels UAP continua sense ser clar i ens preocupa que molts fets d'aquest tipus no s'estiguin recopilant", ha assegurat el cap del programa, l'astrofísic David Spergel.

Tot i això, Spergel ha matisat que, fins i tot tenint dades de més qualitat, "no hi ha cap garantia que cada avistament tingui explicació".

El logo de la NASA a cap Canaveral (Reuters/Joe Skipper)
El logo de la NASA a cap Canaveral (Reuters/Joe Skipper)

Assetjament online als membres de l'equip

Durant el simposi públic, un dels investigadors de la NASA, Dan Evans, ha explicat que els membres del grup de treball han patit assetjament a les xarxes des que van començar la tasca.

"L'assetjament només porta a més estigmatització del camp dels fenòmens aeris no identificats, fet que dificulta significativament el procés científic i desanima altres investigadors a l'hora d'estudiar una qüestió que és important", ha afegit la cap científica de la NASA, Nicola Fox.
 

La primera iniciativa de la NASA sobre els ovnis

El grup de treball és la primera iniciativa de la NASA per estudiar un fenomen que, durant anys, va ser una qüestió secreta i exclusiva dels funcionaris militars i de seguretat nacional.

Ja en la presentació del projecte, fa gairebé un any, la NASA va insistir que "no hi ha proves que els fenòmens aeris no identificats tinguin un origen extraterrestre".

L'octubre del 2021, el Pentàgon va crear una oficina per supervisar la recopilació, tractament i anàlisi d'observacions de fenòmens aeris que no es podien explicar. L'any passat, el Departament de Defensa dels Estats Units va admetre que el nombre d'avistaments d'ovnis ha augmentat molt des del 2021: de 144 entre 2004 i 2021 fins a 256 en només un any.

ARXIVAT A:
NASA
Anar al contingut