La NASA obrirà l'estació espacial internacional a turistes i investigadors
Un grup d'astronautes comercials de la NASA dins d'una rèplica de l'Estació Espacial Internacional (Reuters)

La NASA obrirà l'estació espacial internacional a turistes i investigadors

L'agència preveu que aquests viatges privats ajudin al finançament de l'estació

Actualitzat

La NASA obrirà l'Estació Espacial Internacional als viatges privats, és a dir, als turistes de l'espai i investigadors, a partir de l'any que ve. Concretament, han dit que es podrien fer dues missions curtes, de com a màxim 30 dies, cada any.

Així ho ha anunciat l'agència espacial aquest divendres. En una roda de premsa, el principal funcionari financer de la NASA, Jeff DeWit, ha explicat que aquests viatges permetrien ajudar en el finançament de l'estació i d'altres projectes, com tornar a la Lluna el 2024:

"Volem fer coses fascinants i necessitem l'ajuda de tothom. La comercialització de l'Estació Espacial Internacional permetrà que la NASA destini els seus recursos en el viatge de la primera dona i del pròxim home a la Lluna, l'any 2024. Això serà la primera fase per preparar-nos per a pròximes missions per arribar a Mart."

També ho han comunicat a través d'un tuit des del compte de l'agència:


Anualment, podrien acollir fins a una dotzena d'astronautes privats. Viatjar-hi no serà barat, ja que només el viatge costaria uns 58 milions d'euros per persona. La permanència en òrbita, el menjar, la beguda i el suport vital de l'aventura serien uns 35.000 euros cada nit. De fet, la NASA presentarà una llista de preus del que val cada apartat.

El transport fins a l'estació es podrà fer amb vehicles com els ja autoritzats, com el Crew Dragon de SpaceX i l'Starliner de Boeing.

Encara que aquests astronautes no treballaran per a la NASA, rebran instrucció de l'agència per garantir la seva qualificació per a missions especials.

 

 


Trump: "La NASA no hauria d'estar parlant d'anar a la Lluna"

El mateix dia de l'anunci, el president dels Estats Units, Donald Trump, ha fet un tuit dient que l'agència no hauria d'estar enfocada a anar a la Lluna, sinó que hauria de prioritzar "coses molt més grans", com anar a Mart.

"Per tots els diners que estem gastant, la NASA no hauria d'estar parlant d'anar a la Lluna - ho vam fer fa 50 anys. Haurien de centrar-se en coses molt més grans, incloent-hi Mart (del qual forma part la Lluna), defensa i ciència."


Tot i la polèmica, el que queda clar és que l'exploració de l'espai és un dels principals objectius de l'administració Trump, sobretot pel que fa al desenvolupament científic, la gestió de recursos i la reducció de riscos per a futures missions a Mart. A més a més, també ha intentat desenvolupar un programa militar anomenat Força Espacial.

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut