Activistes de Just Stop Oil
Activistes de Just Stop Oil van llançar sopa contra "Els gira-sols" de Van Gogh el 2022 (Just Stop Oil)

La National Gallery de Londres prohibeix entrar-hi líquids pels atacs d'activistes a obres

Diverses obres d'art del museu han patit desperfectes per les accions reivindicatives d'activistes contra el canvi climàtic

RedaccióActualitzat

"Després dels incidents recents a la Gallery, ara es fa necessari augmentar les mesures de seguretat". Així comença el comunicat de la National Gallery de Londres, un dels museus més importants del món, en què anuncia que ningú hi podrà entrar amb líquids a partir d'aquest divendres.

"No es pot entrar cap líquid a la National Gallery, amb l'excepció de la llet de fórmula, la llet extreta i els medicaments amb recepta."

Des del juliol del 2022, hi ha hagut cinc accions contra obres de la National Gallery per part d'activistes contra el canvi climàtic. 

Un dels que han tingut més ressò és l'atac a "Els gira-sols" de Van Gogh amb sopa de llauna, que va fer malbé el marc --valorat en milers d'euros-- però no el quadre, que estava protegit per un vidre.

La National Gallery de Londres és un dels museus més importants del món (Creative Commons/CrisNYCa/CC BY-SA 4.0)

El museu, fundat el 1824 i seu d'algunes de les obres d'art més destacades de la pintura europea, ha informat que la mesura farà alentir l'entrada de visitants i s'ha disculpat per aquesta circumstància.

Els atacs a obres d'art i museus com a forma de protesta han arribat també a Barcelona i la resta de l'estat, com l'acció d'activistes al Museu Egipci de Barcelona o al Museu del Prado de Madrid el novembre de 2022.

ARXIVAT A:
ArtMuseusRegne Unit
Anar al contingut