La terrassa d'un bar de Ripoll, tancada aquest desembre (ACN)

La pandèmia impacta en l'ocupació: 100.000 persones més a l'atur el 2020 a Catalunya

L'atur va pujar en més de set-centes mil persones a Espanya durant el 2020
Actualitzat
TEMA:
Atur

Confinaments, tancaments i restriccions han limitat, i molt, la possibilitat de trobar feina durant tot l'any, sobretot a la temporada d'estiu i de Nadal. I això ha fet augmentar les xifres d'atur, que no inclouen el munt de treballadors afectats encara per un ERTO.

A Catalunya, 109.487 persones han passat a allargar les llistes de parats i ja són prop de mig milió els inscrits en el registre.

A Espanya, ha augmentat en 724.000 persones i deixa l'atur registrat en prop de 3 milions nou-centes mil persones. Això, després que al desembre s'han afegit a les llistes de l'atur 36.000 persones més, malgrat la campanya de Nadal.

Els sindicats alerten que hi ha un degoteig d'acomiadaments vinculats a la pandèmia (CCMA)

La pandèmia de la Covid-19 ha trencat sis anys consecutius de creixement de l'ocupació amb una pèrdua de 360.105 afiliats de mitjana a la Seguretat Social.

En alguns sectors, com el de la logística, s'han generat llocs de treball tímidament i han fet augmentar les afiliacions a la Seguretat Social, però lluny de compensar les caigudes que hi ha hagut.

Les comunitats on més s'ha disparat l'atur aquest any han estat les més dependents del turisme: les Balears, les Canàries i Catalunya, per aquest ordre.

Afectació pels ERTOS

Les persones amb ERTOS mantenen l'afiliació a la Seguretat Social i queden fora de les llistes d'atur. A Catalunya, hi ha 172.000 persones afectades per un expedient temporal, una mica menys que el novembre. En el conjunt de l'estat, la xifra supera les 750.000 persones.

ARXIVAT A:
Atur Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut