La meitat dels casos de Covid-19 registrats són a Sud-àfrica (Reuters)
La meitat dels casos de Covid-19 registrats són a Sud-àfrica (Reuters)

La pandèmia s'accelera a l'Àfrica i ja supera el milió de contagis de Covid-19

La meitat dels casos registrats són a Sud-àfrica, el cinquè país més castigat pel virus a tot el món

A l'Àfrica, la pandèmia hi comença a agafar força i el continent ja supera el milió de contagis de Covid-19. Si bé al principi de la crisi sanitària era un dels territoris menys afectats pel virus, en les últimes tres setmanes el nombre de contagis gairebé s'ha duplicat.

La meitat dels casos registrats són a Sud-àfrica, el cinquè país més castigat pel virus a tot el món. Després, els altres països més afectats són Egipte, Nigèria, Ghana i Algèria.

De fet, tot fa pensar que el nombre de contagis és molt més alt a tots els països africans, perquè, en general, els tests són escassos i això distorsiona les xifres. El continent només ha fet 8,8 milions de proves, un terç a Sud-àfrica, per una població de més de 1.200 milions d'habitants. Per l'OMS, són poques proves i això no permet donar una resposta adequada a la propagació del coronavirus. Prop del 80% dels tests s'han fet a Sud-àfrica, Egipte, Nigèria, Ghana, el Marroc, Kènia, Etiòpia, Ruanda, Uganda i Maurici.

En aquest context, l'Organització Mundial de la Salut ha començat a enviar material sanitari i experts sobre el terreny als països més afectats.

 

Més de 22.000 morts

Pel que fa a la xifra oficial de morts per Covid-19, és de poc més de 22.000. Una xifra molt baixa en relació amb els contagis, un 2,18%, que s'explicaria perquè el continent té una població molt jove i més resistent al virus. La mitjana global està al voltant del 4%.

Pel que fa als donats d'alta, representarien unes 700.000 persones, segons les informacions dels governs, la Unió Africana, l'ONU i la Universitat Johns Hopkins, als Estats Units.

A Sud-àfrica, els treballadors dels hospitals també han sortit al carrer per protestar per la gestió de la pandèmia.

 
ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut