La pastisseria Zaguirre guanya el premi al millor torró artesà de crema cremada de l'Estat
El concurs, organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona, ha decretat guanyadora aquesta pastisseria catalana d'entre prop de 40 participants de tot l'estat
Miquel Zaguirre, de la pastisseria Zaguirre de Terrassa, fa el millor torró artesà de crema cremada de tot l'estat espanyol.
Així ho ha decretat el jurat del concurs "Millor torró artesà de crema cremada de l'Estat 2024", organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona amb el suport del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya.
El pastisser s'ha imposat a prop de 40 participants de tot l'Estat en la tercera edició del certamen, que elegeix el guanyador en un tast a cegues el resultat del qual es valida sota notari.
Els candidats del concurs han lliurat 3 barres de torró artesà de crema cremada, en format rectangular, elaborats amb ametlla, rovell d'ou, sucres, aromatitzants, lactics (opcional) i cremats per una o diverses cares.
El jurat, format per professionals del sector i periodistes gastronòmics, ha fet la degustació i la deliberació valorant gust, textura i aspecte.
Després dels concursos per triar els millors croissants artesans de mantega i els millors panettones artesans de tot l'Estat, el Gremi va convocar aquest certamen per primer cop fa dos anys per trobar el millor torró artesà de crema cremada.
La guanyadora de la primera edició va ser la centenària pastisseria La Colmena de Barcelona, i l'any passat es va proclamar vencedora la Pastisseria Noguera de Girona.
Els ingredients del torró guanyador
Zaguirre Pastissers, un negoci familiar amb 50 anys d'història amb dos establiments a Terrassa, elabora el seu torró de crema amb ametlla marcona, que es trinxa per fer-ne pols i traspassar-ne la humitat al torró.
Després, fa un almívar que barreja amb ous per a fer el massapà. Un cop acabat aquest procés, el torró s'introdueix llavors en els tradicionals calaixos de fusta, on reposa 48 hores abans de ser 'cremat'.
- ARXIVAT A:
- Alimentació