Barcelona

Milers de persones celebren la declaració d'independència a la plaça de Sant Jaume

RedaccióActualitzat

Fins ben entrada la nit, milers de persones han celebrat la declaració d'independència arreu del país. La celebració més nombrosa ha estat a Barcelona, a la plaça de Sant Jaume, plena de gom a gom amb 17.000 persones i actuacions musicals. Al marge de les proclames a favor de la República, els concentrats han demanat també l'alliberament dels presidents de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

​Hi havia tanta gent a la plaça Sant Jaume i als carrers del voltant que s'ha hagut de tallar el trànsit a tota la Via Laietana.

L'anomenada Festa de Proclamació de la República, organitzada per Òmnium i l'ANC, ha reunit milers de persones en un ambient festiu. En un escenari en un angle de la plaça hi han actuat Germà Negre, Bikimel, Doctor Prats i la Companyia Elèctrica Dharma.

S'hi van poder sentir moltes de les músiques que els reunits volien sentir: el "Passi-ho bé", de la Trinca, el "Què volen aquesta gent", de Maria del Mar Bonet i, també, "Els segadors".

S'esperaven intervencions dels líders de les entitats sobiranistes, però no n'hi ha hagut. En canvi, s'ha mantingut el to festiu, amb caricatures de la vicepresidenta Sáenz de Santamaría, o parlaments emotius com el de la periodista Pilar Rahola.

Sense Sal, Gossos i uns focs artificials han tancat la festa.

 

 

 

ARXIVAT A:
IndependènciaProcés català
Anar al contingut