La policia deté Dylan Roof com el presumpte autor del tiroteig en una església de Carolina del Sud

Es tracta de Dylan Roof, un jove de 21 anys, que seria el responsable de l'atac en un temple històric de la comunitat negra de Charleston en què han mort nou persones
Redacció Actualitzat

La policia de Charleston, a Carolina del Sud, ha detingut un home com el presumpte autor de la mort de nou persones en una històrica església de la comunitat negra de la mateixa ciutat, un símbol de la lluita pels drets civils al país. Es tracta de Dylan Roof, un jove blanc de 21 anys que ha estat detingut a la localitat de Shelby, a Carolina del Nord, mentre esperava en el seu vehicle en un semàfor. Agents de l'FBI i de la policia s'han traslladat a Shelby per interrogar el sospitós. 

Les motivacions racistes tornen a ser sospitoses d'haver motivat aquest crim. En una fotografia que tenia al seu perfil de Facebook, Roof portava una jaqueta amb les banderes dels antics règims racistes de Sud-àfrica i Rodhèsia

L'oncle de Roof, Carson Cowles, l'havia reconegut en una imatge captada per les càmeres de seguretat, segons detalla l'agència Reuters. Cowles ha explicat que el pare de Dylan Roof li va regalar pel seu aniversari una arma del calibre 45, amb la qual hauria comès els crims.

La policia ha assegurat que Dylan Roof va estar gairebé una hora dins del temple abans d'obrir foc. Va recarregar l'arma fins a cinc cops tot i que les víctimes li demanaven que s'aturés. Després va fugir amb un cotxe.

Les víctimes mortals de l'atac són sis dones i tres homes, un dels quals és el reverend Clementa Pinckney, que era pastor de l'església i senador pel Partit Demòcrata a la cambra de representants de Carolina del Sud. Vuit de les víctimes van morir al temple i la novena a l'hospital. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut