La festa il·legal que ha denunciat Salvem El Golfet (ACN)

La policia dissol dues abarlofarres a la cala del Golfet de Palafrugell

Els ecologistes han denunciat que es tornen a repetir les concentracions amb vaixells en àrees naturals
Actualitzat

La cala del Golfet, a Calella de Palafrugell, sembla que és un punt clau per a les abarlofarres, la versió marina de les festes il·legals o els botellons. Aquest agost han tornat les aglomeracions amb vaixells en aquesta àrea natural, com ja havia passat en estius anteriors.

Dissabte s'hi havien concentrat moltes barques a la cala, per segona nit consecutiva, però una unitat dels Mossos va evitar la festa il·legal i que s'ajuntessin les embarcacions, tant per mesures Covid com per normativa de seguretat marítima.

Divendres, la plataforma Salvem el Golfet havia denunciat una festa que va arribar a congregar una vintena d'embarcacions, una moto d'aigua i esquiadors nàutics amb música a tot volum i que els participants ballaven i bevien sense mascaretes ni distància de seguretat. La trobada es va dissoldre ràpidament quan una embarcació de la Guàrdia Civil va entrar a la cala.

El grup ecologista també havia alertat d'una altra festa semblant, amb cinc embarcacions, la tarda de dijous a la cala d'Aigua Xelida a Tamariu.

Aquestes festes se solen convocar per xarxes socials i els que hi participen fondegen les barques i els iots en una cala i poden lligar-los entre ells. D'aquí ve el nom d'"abarlofarra", perquè la maniobra de posar-los costat a costat es coneix com a "abarloar".


Cap de Creus

Els Mossos també han denunciat quatre barques fondejades divendres a l'illot de s'Encalladora, davant del cap de Creus, dins el terme de Cadaqués, que és reserva natural integral. Està prohibit fer-hi qualsevol tipus d'activitat i no s'hi pot navegar a menys de mitja milla.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut