Madrid

La popular Cristina Cifuentes confia que C's li permeti presidir la Comunitat de Madrid

L'Assemblea de Madrid s'ha constituït aquest migdia amb un primer acord sobre la composició de la mesa entre el PP i el partit d'Albert Rivera

RedaccióActualitzat

L'Assemblea de Madrid s'ha constituït aquest migdia. El PP i Ciutadans han arribat a un primer acord sobre la composició de la mesa que podria tenir la seva continuïtat amb una entesa que facilités l'accés a la presidència de la Comunitat de Madrid de Cristina Cifuentes. Cifuentes ha dit que espera arribar a un acord d'investidura amb el líder de C's a la regió, amb qui té previst reunir-se demà i divendres per començar a parlar del programa de govern.

Els 17 escons del partit d'Albert Rivera a l'Assemblea de Madrid són imprescindibles perquè Cristina Cifuentes, del PP, sigui investida presidenta del govern de la comunitat. L'entesa a l'Assemblea pot ser el primer pas en aquest sentit, però avui José Manuel Villegas, vicesecretari general de Ciutadans, ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que "no està tancat que donem el govern regional de Madrid al PP, ni molt menys". "El procés de diàleg està en la fase inicial", ha assenyalat Villegas.

Aquest migdia, el PP ha aconseguit la presidència de l'Assemblea de Madrid. L'alcaldessa en funcions de Pozuelo de Alarcón i exconsellera del govern autonòmic Paloma Adrados, amb majoria absoluta, gràcies al suport de C's a la seva candidatura. Ciutadans ha obtingut la vicepresidència primera, mentre que populars i socialistes s'han repartit les altres dues vicepresidències, i Podem, una secretaria. La dimissió dels consellers populars Lucía Figar i Salvador Victòria, imputats en l'"operació Púnica" de corrupció, ha contribuït a desbloquejar la situació. Ciutadans havia exigit al PP donar mostres de lluitar a fons contra la corrupció, per començar a parlar.

A l'Ajuntament de Madrid, Manuela Carmena, l'alcaldable de la llista participada per Podem, té un acord de governabilitat amb el PSOE tancat al 99%.

Susana Díaz ho té complicat a Andalusia

A Andalusia, la presidenta en funcions, la socialista Susana Díaz, es reuneix avui amb Podem, Ciutadans i Esquerra Unida en una última oportunitat per formar govern. Ahir ja ho va fer amb el Partit Popular, que descarta qualsevol acord i, fins i tot, demanarà al president de la cambra que el PSOE proposi un altre candidat que no sigui Díaz.

L'opció Ciutadans és la que està menys descartada. El partit d'Albert Rivera insisteix, però, a posar sobre la taula el pacte contra la corrupció. I ara amb més arguments, després de la detenció, les últimes hores, d'una trentena d'exalts càrrecs de la Junta pel cas de les ajudes fraudulentes per a cursos de formació, subvencions per més de 3.000 milions d'euros que es van concedir sense control.

La líder del PSOE andalús està disposada a tornar a convocar eleccions si, quan esgoti aquesta nova ronda de reunions, no té el suport necessari per a la investidura.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut