La producció d'oli a les Terres de l'Ebre es reduirà a la meitat respecte a l'any passat
Les Terres de l'Ebre han començat la campanya de l'oli d'oliva amb unes perspectives de producció sensiblement inferiors a l'any passat. El Departament d'Agricultura de la Generalitat calcula que la producció es reduirà aquest any a la meitat. A les quatre comarques de l'Ebre es recolliran entre 50 i 55 milions de quilos d'olives, segons els càlculs de la Generalitat. Això suposa la meitat de producció de l'any passat, quan es va aconseguir una producció rècord.
El Departament d'Agricultura atribueix la baixada de producció al cicle d'aquest arbre, que alterna anys productius amb altres que no ho són tant. També hi han influït negativament altres factors, com els efectes de les gelades de l'últim hivern.
Aquest any, les olives han notat més que altres anys els efectes de la mosca mediterrània, cosa que podria influir negativament en la qualitat de l'oli.
Aquesta campanya els productors d'oli de la Terra Alta podran envasar per primera vegada amb el distintiu de la Denominació d'Origen Protegida, reconeguda recentment per la Generalitat. El Departament d'Agricultura preveu que abans d'un mes s'aprovi també la denominació d'origen per a l'oli del Baix Ebre i el Montsià.