Protesta a la Meridiana amb mascaretes per la crisi del coronavirus

La protesta independentista torna a la Meridiana, 70 dies després

El tall de la Meridiana es va suspendre després de més de 150 dies seguits per l'anunci de l'estat d'alarma
Redacció Actualitzat
TEMA:
Procés català

Desenes de persones han tornat a tallar l'avinguda Meridiana de Barcelona, una imatge anterior a la pandèmcia del coronavirus. La protesta, que va arribar a acumular 152 dies ininterromputs de tall, es va deixar de fer el 13 de març per l'anunci de l'estat d'alarma.

Ara, 70 dies després, els manifestants han tornat a entonar els càntics a favor de la independència i per la llibertat dels presos polítics. El retorn al carrer coincideix amb el relaxament del confinament, la previsió que dilluns Barcelona passi a la fase 1 de la desescalada i una setmana de manifestacions a Catalunya i Espanya, amb resposta diversa per part de la policia.

 

Protesta a la Meridiana amb mascaretes per la crisi del coronavirus

Els manifestants, abillats amb mascaretes, han mantingut la distància de seguretat superior a dos metres. La Guàrdia Urbana ha tallat la circulació durant la concentració.

 

L'objectiu del col·lectiu Meridiana Resisteix és mantenir les concentracions cada divendres.

 

Manifestacions en temps d'estat d'alarma

La crisi per la pandèmia i el decret de l'estat d'alarma han obert un debat sobre el dret de reunió i manifestació en un dies en què es restringeix la presència de la població al carrer. En les últimes dues setmanes hem vist manifestacions amb diferent grau de tolerància policial. A Madrid, i a d'altres punts d'Espanya, hi ha hagut concentracions contra la gestió del govern espanyol - fins i tot amb presències de membres de l'extrema dreta - davant la passivitat de la policia.

A Catlunya, l'última manifestació ha estat aquesta setmana. Els Mossos van fer detencions i identificacions en les concentracions de l'esquerra anticapitalista. I per l'1 de Maig el Tribunal Constitucional va prohibir una manifestació de cotxes emparant-se en l'estat d'alarma.

 

Aquest mateix dissabte, el Tribunal Superio de Justícia de Catalunya, ha autoritzat les manifestacions que ha convocat el partit d'extrema dreta Vox perquè no suposen un risc significatiu per a la salut. També ha permès una manifestació convocada per una plataforma d'esquerres.

ARXIVAT A:
Estat d'alarma Desescalada Procés català Independència
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut