Catalunya migdia

La ràdio a Catalunya celebra els primers 100 anys: "El futur és lluitar contra les mentides"

El 14 de novembre de 1924, Ràdio Barcelona es va convertir en la primera emissora radiofònica de tot l'Estat, un aniversari que es commemora subratllant el bon estat de salut del mitjà i la seva utilitat en emergències com la del País Valencià

RedaccióActualitzat

Fa 100 anys, la catalana Maria Sabater es va convertir en la primera locutora radiofònica d'Espanya. La seva veu, pronunciant el ja històric indicatiu "EAJ 1 de emisiones Radio Barcelona", va donar el tret de sortida als primers cent anys de vida de la ràdio al nostre país.

Les lletres EAJ corresponien als codis que feien servir els radioaficionats per distingir les freqüències i el número 1 assenyalava que era la primera estació legalitzada. Amb aquest missatge, doncs, s'estrenava Ràdio Barcelona, la primera estació radiofònica regular de tot l'Estat. 

Uns mesos després de Ràdio Barcelona, va iniciar les emissions Ràdio Catalana i l'any 1930 va començar a emetre Ràdio Associació de Catalunya. La seva presidenta actual, Neus Bonet, té clar que la ràdio en català s'ha enfortit i arriba a l'actualitat en un estat de salut excel·lent.

Bonet, que s'acaba de jubilar després de 36 anys a Catalunya Ràdio, té clar que un dels "reptes de futur passa per lluitar contra les notícies falses i contra les mentides amb tots els mitjans possibles". La periodista subratlla també la utilitat de la ràdio en situacions com la que viu el País Valencià, tot recordant que "una ràdio amb piles forma part dels plans d'emergència".

Coincidint amb el centenari, aquest divendres s'inaugura a Barcelona el Congrés Internacional de la Ràdio, amb més de 500 participants.

 

ARXIVAT A:
Mitjans de comunicació
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut