La selectivitat de la pandèmia, amb més estudiants i amb més nervis que mai
Aquesta és la convocatòria amb més inscrits de la història, amb prop de 40.000 alumnes
La selectivitat d'aquest any és la que té més inscrits de la història, gairebé 40.000. Aquesta és una altra dada que fa que la PAU 2020, (prova d'accés a la universitat) passi a la història com la més estranya fins ara, a causa de la pandèmia del coronavirus.
I els alumnes afegeixen als nervis, també tradicionals, d'aquest examen el neguit de les mesures de distanciament i higiene que hauran de tenir en compte.
"A mi el que m'espanta són les condicions en què arribem allà, ja que farem probablement l'examen amb mascareta."
"Jo crec que si no hagués passat res tindria els mateixos nervis que ara. Ara, tocar una simple cosa que ha tocat una altra persona... Em fa molta por pensar que haig de vigilar el que toco."
Segons Lluís Baulenas, secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, fins a última hora no es decidirà si els alumnes hauran de portar la mascareta durant l'examen.
"Per què dilluns? En base a dos elements importants: primer, quines temperatures tindrem al país, i segon, la situació de pandèmia."
Dimarts vinent, 4 mesos després d'haver acabat les classes presencials, comencen les proves de selectivitat, que es van haver d'ajornar a causa del confinament i l'estat d'alarma. Duraran quatre dies, un més que els altres anys, del 7 al 10 de juliol. S'han flexibilitzat els exàmens i s'oferiran més opcions, per evitar aglomeracions, i complir amb les mesures de distància i higiene.
Segons Baulenas, s'ha volgut compensar els alumnes que pel confinament no han pogut acabar el temari.
"La flexibilització i l'opcionalitat va per eliminar aquella part de matèria que l'estudiant no ha fet, però no vol dir que les PAU siguin més fàcils que altres anys."
Però aquest fet dona més tranquil·litat als alumnes, com el Lluc i la Sara.
Lluc : "L'opcionalitat m'ha fet relaxar una miqueta i confiar-me una mica més, i em fa por emportar-me algun ensurt".
Sara: "Et fa estar millor perquè tens la tranquil·litat que alguna te l'has de saber".
40.000 alumnes faran l'examen
Aquest curs s'hi presenten més alumnes que mai, pràcticament 40.000, 5.400 més que l'any passat. I és que hi ha hagut també un nombre d'aprovats històric al Batxillerat, un 12,5% més que el curs passat.
Per evitar al màxim el desplaçaments dels alumnes i garantir-ne el distanciament, s'ha triplicat el nombre de municipis, de 20 a 63, on es faran les proves i s'han buscat noves seus, com instituts i centres concertats.
Els alumnes rebran a casa seva una carta, abans d'acabar aquesta setmana, en què se'ls indicarà on han de fer l'examen i les instruccions a seguir.
Un milió i mig de fulls impresos
Els exàmens ja estan impresos, s'han posat a punt 450.000 proves, un milió i mig de fulls impresos. Tot plegat representa 15 tones de paper preparades per ser distribuïdes.
A més, per garantir les mesures de seguretat es repartiran en totes les seus 2.500 litres de gel hidroalcohòlic.
Distància de 2 metres
Aquesta selectivitat ve marcada sobretot per les mesures d'higiene i la distància de seguretat de dos metres entre estudiants un cop dins l'aula. Cada estudiant tindrà la seva taula, la mateixa per a totes les proves.
Si algú té febre, o es no es troba bé, haurà d'anar al CAP, i en funció del que tingui, es podrà reincorporar als exàmens el dia següent, o la setmana següent al tribunal d'incidències.
Els exàmens hauran de passar 6 hores de quarantena abans no els puguin començar a corregir. Les notes, el 27 de juliol.
- ARXIVAT A:
- Educació