La selectivitat encara no té data i els estudiants discrepen sobre l'ajornament

També s'ajornen les proves d'accés a la Universitat per als majors de 25 i 45 anys i les d'aptitud per accedir a Educació Infantil i Primària
Àgata Fàbregas Gomis / Irene Vaqué Reig Actualitzat
TEMA:
Educació

Després de l'ajornament de la selectivitat, es manté la incògnita sobre la data en què es faran els exàmens i, a més, hi ha debat entre els estudiants sobre què cal fer. No tothom està d'acord amb la decisió i es plantegen alternatives que van des de la suspensió total fins a l'opció de mantenir-la com estava.

L'únic que és clar, de moment, és el canvi de dates. No seran del 9 a l'11 de juny, i, fins que no remeti la situació, no es pot posar una data al calendari.

Segons el Consell Interuniversitari de Catalunya -que agrupa les 12 universitats catalanes- seria precipitat, tot i que, si el confinament continua més enllà de quinze dies, les proves d'accés a la Universitat podrien fer-se a principis de juliol.

Tampoc es modificarà el temari.

Lluís Baulenas, secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, deixa clar que l'únic que és segur és que les proves es faran:

"Només hi ha una decisió presa: les PAAU s'han de fer. Situem el calendari sobre la taula i a partir d'aquí veurem quines decisions prenem d'allargament de curs, d'inici de curs, de matrícula, de preinscripció..., de tots aquests processos."

 

Un grup d'alumnes esperant per fer l'examen de llengua castellana i literatura de la selectivitat del setembre del 2019 (ACN)

 

Després que també s'ha ajornat la preinscripció escolar, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha afirmat al "Tot es mou", de TV3, que estan "readaptant el calendari cada dia". Bargalló ha dit que no preveuen un escenari en què la selectivitat no es pugui fer al juliol: 

"No preveiem que al juliol no es poguessin fer les proves. Si no es poguessin fer, voldria dir que el calendari escolar ha saltat i plantejar-nos fer coses al setembre també seria difícil. Si no pogués ser al juliol, s'haurien de fer més endavant." 

Sobre el fet que aquest dimarts es digués que serien abans del 10 de juliol, Bargalló ha explicat que la data topall surt del Ministeri i del Consell Interuniversitari de Catalunya i ha afegit: "Si volem que el curs que ve comenci amb els calendaris previstos, ha de ser així." El que queda clar és que la selectivitat "s'haurà d'adaptar al currículum" que s'hagi pogut impartir. 

 

Discrepàncies entre els estudiants 

Hi ha uns 35.000 estudiants de segon de batxillerat pendents d'aquestes proves.

Des del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans -majoritari- es mostren prudents, i d'entrada estan satisfets que no s'hagin suspès, per garantir la igualtat d'oportunitats.

A l'altre extrem, el Sindicat d'Estudiants demana que se suspengui la prova i prevalgui la mitjana de Batxillerat.

Altres estudiants han fet una crida des de Change.org perquè no es canviïn les dates. "Tenint en compte que hem estat i estarem molt de temps confinats a casa estudiant pel nostre compte, ens perjudicarà a tots de la mateixa manera, a més que estem en un punt bastant avançat del curs", opina Oriol Bustos, estudiant de segon de Batxillerat.

El que també s'acabarà endarrerint són les proves d'aptitud personal per accedir a Educació Infantil i Primària, i les proves d'accés per a majors de 25 i 45 anys, previstes per a l'abril.

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus Estat d'alarma
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut