La Fiscalia demana una vista per estudiar prorrogar la presó a Cuixart i Sànchez
Jordi Cuixart i Jordi Sànchez en el moment d'anar a declarar, l'octubre del 2017 (ACN)

La Fiscalia demana una vista per estudiar prorrogar la presó a Cuixart i Sànchez

El Suprem encara no ha enllestit la sentència i es planteja informar de la data amb certa antelació

RedacccióActualitzat

La sentència del judici del procés encara no està a punt, segons han apuntat fonts del Suprem a TV3, que asseguren que s'informarà de la data amb una mínima antelació.

Mentrestant, la Fiscalia del Tribunal Suprem ha demanat una vista per decidir si s'ha de prorrogar la presó preventiva de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, en el supòsit que la sentència no es dicti abans de dimecres de la setmana que ve. El dia 16 es compliran dos anys des que són en presó preventiva, el màxim que preveu la llei.

La defensa de Jordi Cuixart prepara un escrit demanant expressament la llibertat, sense necessitat de fer aquesta compareixença, que faria traslladar els dos líders sobiranistes des de la presó de Lledoners fins a Madrid.

El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, considera una "vergonya" que la justícia espanyola es plantegi allargar la presó preventiva de Cuixart i Sànchez, pel que considera una "venjança", i n'ha demanat l'alliberament immediat.

Davant d'aquesta situació, el Suprem pot fer pública la sentència abans del dia 15 o bé decidir sobre la llibertat de Cuixart i Sànchez.

 

La Fiscalia demana una vist... by Moderador Noticies Web on Scribd

 

 

 

 

Els magistrats s'han reunit aquest dilluns i dimarts per buscar la unanimitat en la sentència i han deixat per al final la fixació de les penes. Un vot particular mostraria les discrepàncies, en cas d'una condemna per rebel·lió, i seria un argument per impugnar la decisió del tribunal.

El Tribunal Suprem també ha fet saber que dictarà la sentència del judici del procés sense esperar el que digui el Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre la immunitat d'Oriol Junqueras, en qualitat d'europarlamentari.

ARXIVAT A:
Judici procésTribunal Suprem Jordi CuixartJordi Sànchez
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut