
La sequera a la Xina fa emergir tres estàtues de buda de 600 anys d'antiguitat
Esculpides a la part més alta d'un escull rocós habitualment submergit, els experts pensen que daten de la dinastia Ming
La forta sequera que afecta algunes regions de la Xina ha permès descobrir tres estàtues de buda esculpides en una roca que habitualment està submergida en el riu Iangtsé, al seu pas per la ciutat de Chongqing.
El conjunt és a la part més alta d'un escull rocós anomenat Foyeliang, que la important baixada del cabal del riu ha convertit en un illot.
Les primeres anàlisis fan pensar que les tres representacions de buda tenen uns 600 anys d'antiguitat. Haurien estat fetes, doncs, durant el regnat de la dinastia Ming.

L'estàtua central, més gran, mostra un monjo assegut en un pedestal de lotus.
Des del juliol, a la conca de Iangtsé hi ha plogut un 45% menys del que és habitual.
La sequera i l'onada de calor han fet que fins a 66 rius de 34 comtats de Chongqing s'hagin assecat, segons va explicar divendres la televisió pública xinesa.
Gu Yunfeng, de 51 anys, veí de la zona, ha volgut nedar fins a Foyeliang per poder veure de prop les tres estàtues, "cultura que els nostres ancestres ens van deixar".
Preocupat per la sequera, considera que és un advertiment de la natura. Espera, però, que el nivell de l'aigua torni a pujar i la situació del medi ambient no empitjori.
Gu pensa que els budes van ser esculpits per pregar per la pau al món i la bellesa de la Xina; també per la seguretat dels pescadors.
- ARXIVAT A:
- XinaCrisi climàtica