El president de la SGAE, Eduardo Bautista (Foto: EFE)
El president de la SGAE, Eduardo Bautista (Foto: EFE)
Barcelona

La SGAE va recaptar a Catalunya la cinquena part del total que va ingressar a tot l'Estat

La Societat General d'Autors i Editors (SGAE) va recaptar el 2010 a Catalunya un total de 63,4 milions d'euros, un 7,36% més que en l'any anterior. Aquesta xifra representa una cinquena part de la quantitat ingressada a tot l'Estat, que ascendeix fins als 365 milions d'euros, tal com va anunciar ahir, dilluns, el president de la societat de gestió de drets, Eduardo Bautista.

Actualitzat
El director de la SGAE a la zona mediterrània, Ramon Muntaner, ha exposat les dades desagregades per sectors. Així, entre els que registren un augment dels ingressos més pronunciat en relació amb l'exercici del 2009 destaca l'àmbit de la televisió i la ràdio, que va incrementar un 28,68% fins a arribar a la xifra de 33,8 milions d'euros.

El segueixen el sector del cinema, amb un creixement del 14% i un total de 2,2 milions, i el de les arts escèniques, que amb uns ingressos de 3,5 milions va augmentar gairebé un 10% respecte al 2009. Molt a prop, els concerts simfònics van registrar un creixement del 9,38% en la recaptació, corresponent a uns ingressos de 467.818 euros.

Per contra, entre els sectors que han vist disminuïts els seu ingressos destaquen els concerts de música en directe, que han tingut una caiguda del 29%, equivalent a uns ingressos de 4,8 milions, a causa de "l'escassetat de macroconcerts", segons Muntaner.

D'altra banda, els drets generats per la música en orquestres de ball ha decrescut un 12% amb uns ingressos d'un milió d'euros, de la mateixa manera que la música gravada ha patit un decreixement del 8,8% respecte al 2009, tot i els 6 milions ingressats.

Dels més de 3.100 socis nous que es van donar d'alta a la SGAE durant l'any 2010, prop de 700 resideixen a Catalunya, cosa que representa un 21%. D'aquests, més de mig miler procedeixen de la demarcació de Barcelona.
Anar al contingut