La sopa de farigola del Pallars que ha fet la volta al món
Un mitjà de comunicació nord-americà ha inclòs la sopa d'Angeleta Farré, cuinera veterana d'Avellanos, entre les 12 més curatives del món
Poc s'imaginava Angeleta Farré, veïna d'Avellanos, al Pallars Jussà, que la seva sopa de farigola arribaria a l'altra banda de l'Atlàntic.
El plat tradicional d'aquesta cuinera veterana s'ha fet viral a les xarxes socials gràcies a la feina de dos periodistes d'un mitjà de comunicació nord-americà, que l'han inclòs entre les 12 millors sopes curatives del món.
Van filmar-la a la cuina de Casa Leonardo i en una publicació a Instagram d'aquest hotel rural de la Vall Fosca ja acumula més de 33.000 "m'agrada" i 1.200 comentaris.
La sopa de farigola, també coneguda com a sopa de timonets, és un plat simple i antic que es feia servir principalment com a remei natural per curar malalties i revifar el cos.
Segons l'Angeleta, va bé per a tot. "Sigui el que sigui! Per combatre l'esgotament, el mal de cap, el refredat, el mal de panxa...", afirma. I així ho corrobora la seva filla, Cristina Lanau:
"Quan era petita sempre em feia sopa de timonets o aigua de farigola perquè tenia molts refredats i moltes bronquitis. I amb aquest plat em curava!"

La Vall Fosca, una zona plena d'herbes aromàtiques i medicinals
I quin és el secret d'un plat que ha estat durant segles el millor remei natural? Per cuinar aquesta recepta miraculosa es necessita només aigua, oli, sal, pebre i farigola i, si ve de gust, també s'hi pot afegir un ou.
Ara l'allotjament Casa Leonardo, situat al poble de Senterada, aprofita l'èxit del caldo de l'Angeleta per donar a conèixer els secrets de la Vall Fosca, una zona plena d'herbes aromàtiques i medicinals.
- ARXIVAT A:
- Alimentació