(iStock/Lubo Ivanko)

La sorprenent descoberta d'una tomba sota Petra pot aportar noves dades de la ciutat

Un equip d'arqueòlegs descobreix una tomba amb 12 esquelets humans i objectes funeraris que podrien tenir 2.000 anys d'antiguitat
Redacció
TEMA:
Arqueologia

Gran troballa al cor de Petra. Un equip d'arqueòlegs han descobert una tomba secreta sota la façana d'Al-Khazneh ("el tresor", en àrab), la construcció més coneguda del jaciment de Petra.

Els arqueòlegs, dirigits per Pearce Paul Creasman, de l'American Center of Research, van estudiar el terreny de sota el Tresor amb un radar de penetració terrestre i hi van trobar la tomba. En excavar-la, van descobrir que, a l'interior, hi havia almenys 12 esquelets humans i objectes funeraris que podrien tenir 2.000 anys d'antiguitat.

El descobriment, que s'ha fet públic aquesta setmana en el programa "Expedition unknown" de Discovery Channel, és "molt inusual", segons ha dit el presentador Josh Gates a la CNN:

"En els dos segles que fa que els arqueòlegs investiguen Petra, no s'havia trobat mai res semblant."

Segons explica National Geographic, no és la primera tomba que es descobreix a Petra, però sí que és una de les poques que s'han trobat gairebé intactes.

 

La meravella del món per on es passejava Indiana Jones

Petra, al sud de l'actual territori de Jordània, és l'antiga capital dels nabateus, un poble nòmada que es va establir al nord d'Aràbia. La ciutat es va començar a construir cap al segle VIII abans de Crist, quan s'hi van instal·lar els edomites i posteriorment hi van arribar els nabateus.

Patrimoni de la Humanitat de la Unesco des del 1985, va ser escollida una de les noves set meravelles del món i cada any rep milions de visitants.

Segles després que els nabateus excavessin el temple de Petra a la roca, el jaciment va guanyar encara més fama en aparèixer a la pel·lícula "Indiana Jones i l'última croada", en què l'intrèpid arqueòleg i el seu pare busquen el Sant Greal.

 

 

ARXIVAT A:
Arqueologia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut