Test de coronavirus al CAP Manso de Barcelona (EFE / Enric Fontcuberta)

La tendència a la baixa es manté amb 25 morts per Covid als hospitals catalans en 24 hores

Catalunya ha registrat aquest dimecres 322 nous positius de coronavirus
Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

La xifra diària de morts per coronavirus continua a la baixa. En les últimes 24 hores, 25 persones han mort als hospitals catalans per Covid-19, la segona xifra més baixa des del 18 de març. Fa 19 dies que les defuncions als centres hospitalaris catalans no arriben al centenar.

En total, des de l'inici del brot de coronavirus, 6.510 persones han mort als hospitals catalans amb confirmació o sospita d'haver estat contagiats de Covid-19.

 

322 nous positius

Segons les dades del departament de Salut, aquest dimecres s'han registrat 322 nous casos de coronavirus. Fins a dia d'avui, a Catalunya s'han registrat 61.677 positius de coronavirus.

Es tracta de persones a qui se'ls ha fet una prova diagnòstica (ja sigui un PCR o un test ràpid) i han donat positiu d'haver contret el virus.

A més, hi ha 185.281 casos possibles d'infecció. Són aquelles persones que presenten símptomes de la Covid-19 i que un professional facultatiu ha classificat com a possible cas.

 

Personal d'infermeria de l'Hospital Vall d'Hebron (EFE / Andreu Dalmau)

 

353 pacients en estat greu

Actualment, 353 persones contagiades de coronavirus estan en estat greu, una xifra que continua baixant dia a dia.

A hores d'ara, gairebé el 50% dels llits de les Unitats de Cures Intensives (UCI) dels hospitals catalans continuen ocupats per malalts de coronavirus en estat greu, segons va informar aquest dimarts la consellera de Salut, Alba Vergés.

Des de l'inici de l'epidèmia, un total de 3.962 persones han estat ingressades de gravetat per coronavirus.

 

D'altra banda, continuen pujant les altes hospitalàries. L'endemà que se superessin les 35.000, aquest dimecres se n'han donat 313 més i ja són 35.443 des del començament del brot.

 

12.738 casos en residències de gent gran

A les residències de gent gran, un dels principals focus de contagi del virus, s'han registrat 12.738 positius de Covid-19 des que va començar la pandèmia. A més, hi ha 35.652 persones amb símptomes i que estan classificades com a casos sospitosos.

Entre els treballadors als geriàtrics catalans, hi ha 3.715 professionals aïllats per sospita o confirmació d'haver contret la malaltia.

 

11.403 morts notificades per les funeràries

Pel que fa a la informació dels serveis funeraris, fins a dia d'avui han notificat 11.403 defuncions amb la Covid-19 o bé com a casos sospitosos.

En aquesta xifra s'hi inclouen 3.375 persones que han mort en una residència, 154 en un centre sociosanitari i 617 que ho han fet al seu domicili.

Pel que fa a les 7.257 defuncions restants o bé han mort en un hospital o bé no estan classificades per falta d'informació.

 

Tests ràpids de l'estudi de seroprevalença al CAP de Manso de Barcelona (ACN / Laura Fíguls)

 

Un 5% de la població espanyola ha passat el virus

Aquest dimecres s'han fet públics els resultats preliminars de l'estudi de seroprevalença del coronavirus dirigit pel ministeri de Sanitat. Les anàlisis de més de 60.000 ciutadans indiquen que un 5% de la població espanyola ha generat anticossos contra la Covid-19 i, a Catalunya, un 5,9% dels catalans hauria desenvolupat immunitat contra el virus.

 

 

Salut proposa tres regions sanitàries més per a la fase 1

La Generalitat ha aprovat aquest dimecres la seva proposta sobre quines regions sanitàries poden passar a la fase 1 del desconfinament. A més de les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i l'Alt Pirineu-Aran, que des d'aquest dilluns són a la fase 1, la conselleria de Salut proposa que també hi passin Girona, Lleida i la Catalunya Central.

Si finalment es confirma, sis de les nou regions sanitàries catalanes serien a la fase 1. De tota manera, faltarien la ciutat de Barcelona i les regions que l'envolten, la metropolitana nord i la metropolitana sud. És on s'hi concentren dues terceres parts de la població catalana i són comarques amb molta mobilitat, la qual cosa les converteix en les àrees amb més risc de rebrot.

 

Les regions sanitàries que ja són a la fase 1 i les que el govern proposa que hi entrin ara

 

Mentrestant, Brussel·les també estudia com ha de ser la desescalada. La Comissió Europea vol que els estats membres duguin a terme una obertura gradual de les fronteres, si les condicions sanitàries ho fan possible. D'aquesta manera, es podria salvar una part de la temporada turística.

 

Possibilitat d'acomiadaments amb ERTO

Aquest dimecres ha entrat en vigor el decret que permet prorrogar els expedients de regulació temporal de l'ocupació (ERTO) fins al 30 de juny. Igual com passava en el primer decret, estableix la prohibició de dur a terme acomiadaments de treballadors que estiguin afectats per un ERTO.

Tanmateix, el nou text obre la porta a acomiadaments de personal a partir del 30 de juny, en cas que l'empresa estigui en risc d'entrar en concurs de creditors.

La crisi econòmica del coronavirus també es comença a notar en el mercat immobiliari. No només han baixat les vendes, en unes setmanes en què el confinament feia impossible visitar pisos, sinó que també han baixat els preus: a Catalunya, un 14%.

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut