La UAB ha rebut les millors valoracions en l'àmbit de la sostenibilitat (ACN/Albert Segura)

La UAB, entre les 150 millors universitats del món i la primera de l'Estat al rànquing QS

La Universitat de Barcelona també obté bons resultats i remunta 20 posicions respecte a l'any passat, fins a situar-se al lloc 164 del món

RedaccióActualitzat

La UAB es manté com la primera universitat de l'Estat per segon any consecutiu en el rànquing QS, que avalua centres universitaris d'arreu del món. Respecte de l'edició anterior, la universitat amb seu a Cerdanyola del Vallès ha escalat 29 posicions i s'ha situat al número 149 del món, dins del 10% de les millors del planeta. L'any passat ocupava la posició 178.

De la valoració global rebuda, en destaca la sostenibilitat (és la número 60 del món, amb 94,6 punts sobre 100), la reputació acadèmica (posició 109), la recerca internacional (123) i les cites per acadèmic (145).

La Universitat de Barcelona també obté bons resultats i remunta posicions. L'any passat era la 184, i ara puja 20 llocs, fins al 164. Les universitats catalanes que segueixen la UB i la UAB són la Universitat Pompeu Fabra, que baixa fins al lloc 310 (l'any passat era al 223) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que està en 354a posició, una lleu davallada d'onze llocs. 

La Universitat Complutense de Madrid és al lloc 171 del rànquing, quan l'any passat ocupava el 226, i la Universitat Autònoma de Madrid està situada a la posició 199, quan a l'edició anterior no apareixia fins a la 215.
 

El MIT lidera la classificació

El rànquing global l'encapçalen l'Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT, als Estats Units), la Universitat de Cambridge i la Universitat d'Oxford (aquestes dues, al Regne Unit). 

La llista que elabora QS World University Rankings classifica les 1.500 millors institucions d'educació superior de tot el món (35 de les quals, d'Espanya). La metodologia de QS es fonamenta en la base de dades científica Scopus d'Elsevier. 

Es tenen en compte els treballs acadèmics publicats i citats, i les opinions dels milers d'acadèmics i professionals que hi treballen. 

 

ARXIVAT A:
Educació Universitat
Anar al contingut