La UAB, la UB i la Pompeu Fabra, entre les 250 millors universitats del món (Attribution 3.0/Jorge Franganillo)

La UAB, la universitat més ben valorada d'Espanya i entre les 200 millors del món

La UB i la Pompeu Fabra també estan entre les 250 millors del rànquing QS World University gràcies, sobretot, a la capacitat d'internacionalització i el prestigi acadèmic
Redacció Actualitzat
TEMA:
Universitat

La Universitat Autònoma de Barcelona és la primera de l'estat espanyol al QS World University Rankings 2023, un llistat que selecciona les 500 millors universitats del món.

La UAB és ara a la posició 178 després d'escalar 31 llocs respecte a l'any anterior. De la valoració global rebuda (45,8 punts sobre 100), se'n destaca l'excel·lència en la investigació i la recerca, la capacitat d'internacionalització dels seus treballs i la qualitat del professorat. També se la considera un referent tant a Espanya com a la Unió Europea. 

El rànquing, que s'ha publicat aquest dimecres, valora 1.500 universitats segons els treballs acadèmics publicats i citats, i les opinions dels milers d'acadèmics i professionals que hi treballen. 

En xifres, la UAB ha obtingut un 94,1% de valoració positiva per la capacitat d'internacionalització de la recerca i un 66,9% en citació internacional dels seus treballs. També ha millorat en prestigi acadèmic, que ha passat del 60% de l'any passat al 62,2 sobre 100.

La UAB escala posicions entre les millors universitats del món (ACN/Albert Segura Lorrio)

La UB i la Pompeu Fabra, també entre les 250 millors

Entre les 250 millors universitats del planeta també hi ha la UB i la Pompeu Fabra, a Catalunya; i l'Autònoma i la Complutense de Madrid. La Universitat de Navarra no hi és per poc (és a la posició 253 després de millorar 13 posicions). 

La Universitat de Barcelona ha caigut 16 llocs respecte a la posició que ocupava l'any passat i és la número 184, amb una puntuació global de 45,5 i un 71,9% en reputació acadèmica, mentre que la Pompeu Fabra ha millorat en el rànquing i ha passat del 248è lloc al 233 que ocupa aquest any, amb una puntuació global de 39,9. La UPC, en la posició 343, també surt al rànquing de les 500 millors.

Tant la Universitat Autònoma de Madrid (en la posició 215) com la Complutense madrilenya (la 226 del rànquing) han perdut posicions.

En l'àmbit internacional, 5 de les deu millors universitats són als Estats Units, 4 al Regne Unit i una a Suïssa (l'ETH, l'Institut de Tecnologia de Zurich), segons aquesta classificació de reputació acadèmica.

Les cinc millors

En les cinc primeres posicions es mantenen les mateixes universitats que l'any passat, tot i que Cambridge (al Regne Unit) i Stanford (als Estats Units) s'han intercanviat els llocs.

La més ben valorada del món segueix sent el MIT (Massachusetts Institute of Technology) de Cambridge, al costat de la ciutat de Boston, als Estats Units, i la segona la Universitat de Cambridge, del Regne Unit. Les segueixen la d'Stanford (als EUA), la d'Oxford (al Regne Unit) i la de Harvard (als EUA).

El MIT ha obtingut un 100% de valoració en tots els àmbits excepte en la internacionalització de la recerca, que és del 96,1%, i la ràtio d'estudiants internacionals, que és del 90%. La Universitat de Cambridge compta amb un 98,8% de valoració global, amb totes les puntuacions per sobre del 9 sobre 10.

Un estudiant del MIT durant la cerimònia de graduació (Reuters/Brian Snyder )
ARXIVAT A:
Universitat Educació
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut