La Universitat de Barcelona se situa com la millor de l'estat, segons aquesta classificació (ACN)

La UB, de nou entre les 200 millors universitats del món: consulta el rànquing

El rànquing de Shanghai del 2024 situa set universitats catalanes entre les 1.000 millors del planeta
Redacció Actualitzat
TEMA:
Universitat

La Universitat de Barcelona (UB) torna a situar-se com la millor de l'estat i recupera el seu lloc entre les 200 millors universitats del món, segons el rànquing de Shanghai publicat aquest dijous.

La universitat catalana es troba en la franja dels 151-200 millors campus del món, una posició que havia perdut en l'edició de l'any passat, quan va passar a la franja dels 201-300.

L'Academic Ranking of World Universities (ARWU), més conegut com a rànquing de Shanghai, es publica des del 2003 i l'actualitza cada any la Universitat Jiao Tong, situada en aquesta ciutat xinesa. Les universitats s'ordenen una per una fins al número 100, i a partir d'aquí ho fan per blocs, primer de 50 i després de 100, fins a arribar al miler.

El rector de la UB, Joan Guàrdia, diu que està "molt satisfet". "Amb el finançament de què disposem les universitats públiques del nostre país, situar la UB entre les 200 millors del món --en un entorn dominat per centres amb més recursos que nosaltres-- és un fet enormement destacable, que s'aconsegueix gràcies a l'esforç i la dedicació de tota la comunitat universitària", ha assenyalat en un comunicat.

7 universitats catalanes

Juntament amb la UB, hi ha altres sis universitats catalanes. En la forquilla 301-400 se situen la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF), que mantenen la mateixa posició que l'any passat.

La Universitat de Lleida (UdL) i la Universitat Rovira i Virgili (URV) se situen a l'escala 701-800 del rànquing. A la forquilla que va de les 801 a les 900 hi ha la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Universitat de Girona (UdG).

Després de la UB, la millor universitat espanyola és la Universitat de València, l'única que se situa en la franja 201-300, pujant també de bloc. La resta, una trentena, es col·loquen en posicions inferiors.