Meta és la matriu de xarxes com Instagram, Facebook o WhatsApp (Reuters/Dado Ruvic)

La UE colla Meta i TikTok per la desinformació sobre el conflicte d'Israel i Hamas

Fa una setmana que ja va obrir una investigació similar a la xarxa X, anteriorment anomenada Twitter
Actualitzat
TEMA:
Unió Europea

La Comissió Europea ha fet un requeriment d'informació a Meta i TikTok per la possible difusió de contingut il·legal sobre el conflicte entre Israel i Hamas que va començar aquest 7 d'octubre. 

En el cas de Meta, la matriu de Facebook i Instagram entre altres xarxes, Brussel·les ha demanat, per una banda, informació sobre les mesures que ha pres per evitar la difusió de contingut il·legal o desinformació, i, per l'altra, sobre les mesures preses per protegir la integritat de diversos processos electorals.


Pel que fa a TikTok, l'executiu ha sol·licitat detalls sobre les mesures que ha pres per aturar la publicació de contingut violent, terrorista i que fomenti els discursos d'odi. A més, d'informació sobre les mesures per protegir els menors d'edat.

Les plataformes han de presentar la informació abans del 25 d'octubre pel que fa a les qüestions relacionades amb el conflicte entre Israel i Hamàs, i tenen temps fins al 8 de novembre per a la resta d'informació requerida.

Si no ho presenten, podran rebre sancions periòdiques i, en tot cas, segons el contingut de la informació que presentin la UE podria aplicar mesures sancionadores o correctores recollides dins la recentment aprovada Llei de Serveis Digitals.

Investigació a X

L'anunci d'aquest dijous arriba just una setmana després que la Comissió Europea decidís obrir una investigació a X, anteriorment anomenada Twitter, per promoure desinformació sobre el conflicte entre Israel i Palestina.

Aquesta investigació no va agradar al propietari de X, Elon Musk, que, segons recull la revista Insider, està valorant treure X d'Europa i així evitar la llei que permet aquestes investigacions.  

La Llei de Serveis Digitals, coneguda també com a DSA, és la nova normativa que regula el funcionament de les grans plataformes a l'espai europeu.
 

 

ARXIVAT A:
Unió Europea Guerra a Gaza
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut