Una infermera mostra la xeringa amb la que acaba de vacunar una dona de la residència de gent gran Villa Verde de Roma (Reuters)

La UE s'assegura 300 milions més de dosis de la vacuna de Pfizer-BioNTech

S'afegeixen als 300 milions que ja havia comprat i als 160 de la de Moderna, un total de 760 milions, que han de permetre vacunar el 85% de la població
Redacció Actualitzat
TEMA:
Vacunes

La Unió Europea ha anunciat aquest divendres un acord amb Pfizer per comprar 300 milions de dosis més de la vacuna desenvolupada amb BioNTech.

Ho ha dit la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, que ha precisat que això permetrà doblar el contracte que ja tenen per a aquesta vacuna:

"La bona notícia és que ara hem acordat amb BioNTech-Pfizer ampliar aquest contracte amb un nou acord per comprar fins a 300 milions de dosis més de la seva vacuna."

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, aquest divendres a Brussel·les

Això suposa que els països de la Unió Europea han reservat fins a 600 milions de dosis d'aquesta vacuna, la primera que s'ha començat a administrar a la població.

75 milions el segon trimestre

Segons ha explicat Von der Leyen, el contracte en concret és per a 200 milions de dosis, amb opció de compra de 100 milions més.

La presidenta s'ha mostrat satisfeta sobretot perquè 75 milions d'aquestes noves dosis està previst que arribin durant el segon trimestre de l'any, i la resta fins al final de l'any.

També ha precisat que cap estat membre no pot negociar pel seu compte amb aquesta farmacèutica, sinó que en aquesta ampliació la Comissió també centralitza la compra per a tots els països membres.

Una dona rep una dosi de la vacuna de Pfizer-BioNTech, aquest dijous a Amiens, a França (Reuters)

760 milions de dosis

La Unió Europea ha aprovat de moment dues vacunes, la de Pfizer-BioNTech, i aquest mateix dimecres la de Moderna, de les quals n'ha encarregat 760 milions de dosis per al 2021, els 600 de la primera i 160 milions de la segona.

Això ha de permetre als 27 països membres de vacunar el 85% de la població, uns 450 milions en total, només amb aquestes dues vacunes, que requereixen dues dosis per persona.

Pfizer ha dit que aquest any podrà produir 1.300 milions de dosis arreu del món, de manera que gairebé la meitat de la producció anirà a la Unió Europea.

 

ARXIVAT A:
Vacunes Coronavirus Covid-19
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut